S Ústím pouze remíza. Vedoucí gól nám ublížil, řekl trenér Skuhravý

28. 8. 2016
Redakce

Opava – Opavští fotbalisté vstoupili do nového ročníku Fotbalové národní ligy ve velkém stylu, po cenné remíze ze hřiště Sigmy a dvou výhrách však přišla bodová ztráta. Před vlastními fanoušky Opava neudržela těsné vedení a po remíze 1:1 opustila čelo tabulky. Sám trenér <b>Roman Skuhravý</b> po zápase uznal, že jeho svěřenci by si vítězství za předvedený výkon nezasloužili.

Domácí fotbalisté vstoupili do zápasu proti Ústí nad Labem bez respektu a již v prvních minutách měli řadu kvalitních příležitostí na vstřelení vedoucího gólu. Do střelecké listiny se mohl zapsat Grussmann nebo Zapalač, ani jeden ale dobře chytajícího brankáře Army neprostřelil.

Po půlhodině hry se již skóre měnilo, zmíněný Grussmann našel hlavu Petra Zapalače, který poslal favorita do vedení. „Do vstřeleného gólu jsme s výkonem byli spokojeni, měli jsme čtyři stoprocentní šance. Gól nám měl pomoci, ale on paradoxně ublížil,“ hodnotil průběh utkání trenér Opavy Roman Skuhravý.

Opavští po vstřelené brance vypadli z tempa a nechali ústeckého soupeře nadechnout. Kouč Skuhravý měl na příčinu výpadku jasný názor: „Po gólu jsme nehráli náš fotbal. Nebylo to v tom, že by kluci nechtěli, ale pokud nejste na míči, není pohyb takový, na který jste zvyklí. Do hry se nám navíc vkrádala i panika a obrovské chtění, které je kontraproduktivní.“

Dosavadní lídr tabulky držel těsný náskok až do 74. minuty, kdy po zaváhání brankáře přišlo vyrovnání. Gólman Fendrich neudržel v rukavicích centr z pravé strany, míč nabídl Lukáši Poučkovi, který bleskovou dorážkou srovnal stav zápasu. „Vyhrát jsme si nezasloužili. Soupeř hrál přesně to, o čem jsme věděli. Škoda, že jsme dostali nešťastný gól v době, kdy jsme se nadechovali, soupeř už nebyl tak aktivní směrem nahoru. I přesto si troufám říci, že vyrovnávací branka byla spravedlivá,“ uznal Skuhravý kvalitu soupeře.

Opava v konečném součtu remizovala s ústeckou Armou 1:1, po druhé remíze v letošní sezóně klesla na třetí místo tabulky. „Když se po zápase podívám do šatny, nemohu říci, že to hráči na hřišti neodpracovali. Chyběla nám lehkost,“ všiml si kouč Slezanů.

Program opavského týmu na následující dny zvolní, o příštím víkendu má Slezský FC volno, do druholigových bojů se zapojí až za dva týdny ve východočeských Pardubicích. Přestávka Romanu Skuhravému rozhodně nevadí. „Máme čtrnáct dní na rozebrání tohoto zápasu, přestávka se nám určitě hodí,“ uzavřel.


sdílet