Důležité informace k utkání s Baníkem Ostrava

1. 9. 2016
Redakce

Opava – Blížící se derby s ostravským Baníkem bylo označeno jako rizikové. Níže proto přinášíme první důležité bezpečnostní informace směrem k tomuto utkání.

Kapacita Městského stadionu je 14 882 míst k sezení + 40 míst pro TP. Fanoušci, kteří přijedou po vlastní ose, budou moci parkovat na placeném parkovišti u Ostravar arény. Cena parkovného činí 50,- Kč / zápas. Nájezd je z ulice Závodní a vzdálenost na stadion do sektorů hostů je zhruba 300 metrů.

Pro fanoušky hostů je v sektorech C1 až C4 vyhrazeno celkem 1 365 míst (viz. detail sezení v plánku níže). Vzhledem k pečlivému odbavení při vstupních bezpečnostních prohlídkách prosíme fanoušky, aby přijeli do Ostravy včas. Cena vstupenky do sektorů C1 až C4 je 100,- Kč.

Přístupové a odchodové trasy jsou shodné, a jsou vyznačeny v plánku níže (červená šipka vyznačuje příchod od ulice Závodní k pokladnám hostů a modrá šipka značí příchod od pokladen k vlastním sektorům pro hosty). Pro pečlivé, rychlé a komfortní odbavení budou pro fanoušky připraveny tři bezpečnostní koridory. V sektoru hostů se budou nacházet mobilní toalety a občerstvení. Vstup pro fanoušky hostů je připraven z ulice Závodní.

Na stadionu je nutno dodržovat Návštěvní řád. Do sektoru nebudou vpuštěny osoby zjevně pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek. Budou prováděny namátkové testy a dechové zkoušky za asistence strážníků městské policie.

Vzhledem k vysoké rizikovosti utkání je na stadion zakázáno vnášet tyče, vlajky z hořlavého materiálu nebo zakázanou symbolikou a nebude vpuštěna choreografie s vulgárními, hanlivými nebo urážlivými texty. Také je zcela zakázáno používat na celém stadionu pyrotechniku, kouření je povoleno pouze na vyhrazených stanovištích pro kuřáky.

Na stadion je zakázáno vnášet předměty, kterými by mohla být jakkoliv ohrožena bezpečnost osob a zázemí stadionu nebo samotný průběh utkání. V případě podezřelého, či nevhodného chování před vstupem na stadion má pořadatel právo vyzvat diváka, aby se legitimoval pořadatelské nebo bezpečnostní službě.

U standardních fanouškovských vlajek žádáme, aby tyto nebyly vyvěšovány na místa, kde by mohly překrývat reklamní bannery. Upozorňujeme, že v takovém případě pořadatelská služba vlajku překrývající reklamní bannery odstraní.

Oba kluby by byly rády, aby zápas proběhl v duchu fair play – bez excesů obou fanouškovských táborů, a to bez dopadu na oba kluby.

Plánek stadionu ve Vítkovicích


sdílet