Nejdřív příprava, pak pohár. Opava jede na Slovácko

2. 9. 2016
Redakce

Opava – Vzhledem k přeložení zápasu A-mužstva s Baníkem vznikl opavskému prvnímu týmu v programu Fotbalové národní ligy volný víkend. I přes soutěžní volno si však fotbalisté příliš neodpočinou. Namísto mistrovského zápasu jim totiž byl naordinován jeden přípravný.

V pátek 2. září se od 18 hodin představí na stadionu v Uherském Hradišti, kde se střetnou se Slováckem.

„Zhruba s dvoutýdenním předstihem jsme věděli, že duel s Baníkem se nejspíše bude překládat. My i soupeř mají v kádrech hráče, kteří si budou plnit reprezentační povinnosti ve výběrech ČR. Hledali jsme tedy možnost, jak tuto mezeru zaplnit. Nakonec se nám povedlo domluvit se Slováckem, s nímž se paradoxně za tři týdny utkáme také v dalším kole MOL Cupu,“ komentoval trenér Slezského FC Roman Skuhravý.

Přestože původně chtěl na soupeře vyrukovat s tím nejlepším, co má k dispozici, některé své hráče nakonec bude muset pošetřit.

„Pojedeme tam trochu v okleštěné sestavě. Janetzký s Helebrandem jsou s reprezentací a trojici hráčů postihla viróza. Jedná se o Kuzmanoviče, Jurečku a také Zapalače. Na Slovácku se i přes tyto absence budeme chtít prezentovat fotbalem, jaký jsme předváděli před duelem s Ústím. O víkendu se nám tolik nedařilo v kombinaci a nátlakové hře. Na tom chceme zapracovat,“ doplnil opavský kouč.


sdílet