Opava mě naplňuje, říká Smola. Gólem musel dohnat Schaffartzika

20. 9. 2016
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Letní posila <b>Tomáš Smola</b> se ve slezské metropoli rychle adaptoval a pomalu začíná splácet důvěru. Do Opavy přišel střílet góly, což se mu zatím daří. Na kontě už má čtyři přesné trefy, zařídil dvě penalty a má pevné místo v základní sestavě Slezanů.

Cestou do šatny Tomáš Jursa vesele halekal. „Postavte tomu Smoličovi sochu!“ To ale důrazný útočník se smíchem odmítá. „Kdybychom porazili Baník a dal bych gól, asi bych tu sochu chtěl. (směje se) Ne, sranda. Nechci tady žádnou sochu. Já jsem tady přišel dávat góly a jsem rád, že to zatím plním. Lidi nenadávají na pana Grussmanna, koho to tady přivedl,“ usmíval se Tomáš Smola.

Před týdnem trefil opavskou výhru v Pardubicích, teď v poslední minutě ze vzduchu sestřelil Vlašim. „Na hrdinu nehraju. Potřebovali jsme vyhrát, což se nám splnilo. Bohužel jsme si to zkomplikovali tím, že jsme v 80. minutě dostali gól z brejku, které měla Vlašim fakt dobré. Ukázali jsme však koule a vyhráli,“ řekl opavský dravec. „Už bych chtěl někdy vyhrát v klidu, ale buďme rádi za 2:1. Musíme do toho jít s pokorou. Je třeba uznat, že Vlašim hrála dobře a brejky má výborně propracované,“ doplnil.

„Těsně předtím nastala úplně stejná situace. Jursič mi to dával na přední tyč a já jsem neudělal potřebný krok. Když to pak šlo na Čeldu, musel jsem ten krok udělat dřív. Kdybych ho udělal už předtím, dal bych gól o minutu dřív,“ tvrdil Smola.

Tomu jde zatím opavské angažmá k duhu. „Potřeboval jsem změnit klima jak ve fotbalovém, tak osobním životě a Opava mě naplňuje. Jsem tady hrozně šťastný. Daří se mi v osobním životě a je to vidět i na hřišti,“ vykládá upřímně. „V prvním poločase se mi hrálo výborně, ve druhém už mi to trochu odskakovalo. Nevím, z jakého důvodu, ale to je jedno. Jsem spokojený, góly padají, vyhráváme. Jsem tady prostě rád,“ pochvaluje si.

Neposlušné dveře a oděrka na čele

Po utkání „zdobila“ čelo Smoly malá oděrka. O žádný pozůstatek souboje ale nešlo. Co se tedy přihodilo? „Hodinu před zápasem jsem šel na záchod. Bouchl jsem dveřmi, které se mi vrátily do obočí, a rozsekl jsem si ho. To je taková blbost,“ chechtá se útočník Slezského FC.

Derby chci v první lize

Jak vzpomíná na středeční derby proti Baníku? „Mrzí mě to, protože kdyby se neudělala ta chyba, neprohráli bychom tam. Stalo se a osobně to nemám Vildovi za zlé. Takový je fotbal. Spíš mě to mrzí kvůli fanouškům. Kluci tam jedou, suprově fandí a kvůli takové chyby jsme prohráli,“ štve Smolu.

Zápas ozdobila parádní atmosféra, o kterou se starali příznivci obou táborů. „Je to super. Přesně to svědčí o tom, jací jsou tady ve Slezsku fanoušci. Sice vím, že opavští a baníkovští se nesnáší, ale jak Opava, tak Ostrava mají jedny z nejlepších fanoušků v České republic. Hrozně bych si přál, abychom postoupili my a Ostrava a derby mohlo být ještě v lize. To by byla ještě větší pecka,“ zasnil se urostlý forvard.


sdílet