Do Opavy míří Prostějov, který ještě nepoznal radost z výhry

30. 9. 2016
Redakce

Opava – Po desetidenní pauze čeká na opavské fotbalisty mistrovský zápas. V sobotu na domácím trávníku budou hostit nováčka soutěže z Prostějova. Hanáci se zatím trápí. Z osmi zápasů vytěžili pouhé dva body a v tabulce jim patří poslední příčka. Potvrdí Slezský FC roli favorita? Zápas startuje v <b>sobotu 1. října</b> od <b>19 hodin</b>.

Poslední duel nedopadl pro svěřence trenérů Takáče a Jury vůbec dobře. Porážka 0:3 s Vlašimí hodně bolela. „Utkání jsme začali celkem dobře, ale když už to vykombinujeme a dostaneme se do šestnáctky, máme tři čtyři střelecké pokusy, ovšem bez důrazu. Soupeř okamžitě využil první větší sólovou akci k vstřelení vedoucí branky. Po změně stran přišla červená karta. Platili jsme ale dvojnásobně, nejen vyloučením, ale ještě soupeř uplatnil perfektně sehraný signál na 2:0. Ve zbytku zápasu v deseti hráčích je těžké s takto rozehraným utkáním cokoli udělat.

„Ještě musím pochválit Kofroně, protože nám v závěru vychytal tři čtyři další gólové šance,“ řekl po prohraném duelu trenér Miroslav Takáč. Hanáci doufají v lepší zítřky, odrazit se k nim chtějí právě v Opavě. „Na zápas v Opavě se těšíme, nemáme tam co ztratit. Oni musí, my můžeme. Věřím, že bod bychom mohli uhrát,“ řekl před duelem ve slezské metropoli brankář Kofroň, který doposud odchytal všech osm zápasů.

Prostějovští mají ve středu několik zajímavých hráčů. Nejpestřejší kariéru má za sebou útočník Karel Kroupa. Šestatřicetiletý kanonýr má toho hodně za sebou. Kromě mateřského Brna nastupoval v Česku ještě za Zlín, Mladou Boleslav, Drnovice, Teplice a Kladno. Na Slovensku oblékal dres Senice, Ružomberoku a Nitry, vyzkoušel si i jak chutná fotbal v tureckém Denzlisporu.

Jeho parťákem je o deset let mladší Petr Nekuda. Toho mají opavští fanoušci ještě v paměti z působení v Městských sadech, kde nastřílel v MSFL třináct branek. Hrával také za Třinec, Brno, HFK Olomouc a rakouský Retz.

Mezi hráče, kteří přišli do Prostějova v létě, lze zařadit záložníka Michala Skwarczeka. Exhlučínského fotbalistu, jenž hrával například v Jablonci, Kolíně, Frýdku nebo Kavriné. Stabilním členem sestavy je středopolař Zdeněk Fládr, bývalý hráč Brna a Líšně Martin Sus či Josef Pančochář.

V defenzivních řadách nelze přehlédnout čtyřiatřicetiletého zadáka Aleše Schustera, Brňáka, jenž prošel štacemi v Bosně nebo Moldavsku. Opava jde do tohoto duelu v roli velkého favorita, je třeba si ale uvědomit, že nikdo se neporazí sám a jakékoliv podcenění by se nemuselo vyplatit.

Sobotní utkání startuje na stadionu v Městských sadech netradičně od 19 hodin.


sdílet