Předvedli jsme větší kvalitu, říká Skuhravý. Smeká před Prostějovem

2. 10. 2016
Redakce

Opava – Slezský FC sobotní utkání s Prostějovem zvládl. Svého soupeře prakticky celý zápas přehrával. Několik zaváhání se však opavským fotbalistům nevyhnulo, což se jim lehce mohlo vymstít. „Měli jsme být chytřejší na míči a podržet ho,“ má jasno trenér Opavy <b>Roman Skuhravý</b>.

Slezané začali pěkně od podlahy a prostějovský výběr si musel v Městských sadech chvílemi připadat jako na kolotoči. Když pak Grussmann po centru Mozola z pravé strany zblízka otevřel skóre, Opavští svého sobotního soupeře zmáčkli ještě víc. „Do inkasované branky jsme měli převahu. Je škoda, že jsme si nepomohli druhým gólem. Pak jsme hloupě propadli, což vyústilo v penaltu. Ta byla jasná,“ uznal opavský kouč Roman Skuhravý.

Nařízený pokutový kop proměnil po půlhodině hry zkušený prostějovský útočník Kroupa a začínalo se od píky. Slibné šance měli Kuzmanović se Smolou, po ráně Skwarczeka zachránilo domácí břevno Fendrichovy brány.

Reportáž z utkání »

Po změně stran se Opavští do svého soka znovu opřeli, nakonec je spasily až dvě penalty v závěru, které proměnili sami faulování Smola, respektive Zapalač. Další šance Slezanů přišly vniveč. „Bohužel nám chyběla kvalita na posledních třiceti metrech. Kluci chtěli, jenže se často zbytečně nechávali rozhodit verdiktem sudích. Pramení to z nedisciplinovanosti. V tomhle se musíme zlepšit,“ velí trenér Slezského FC.

Ten v základní sestavě znovu udělal několik změn. Poprvé poslal mezi jedenáct vyvolených například devatenáctiletého Matěje Helebranda. „Premiéru zvládl, odehrál výborný zápas. Změny v sestavě byly vynucené. Třeba Tomáš Smola Smola začal trénovat až dva dny před zápasem. Jsme ale tým a musíme se s tím poprat,“ pokračuje.

V závěru Slezany dvakrát důležitými zákroky podržel brankář Vilém Fendrich a v Městských sadech se mohlo slavit. „Díky němu jsme přežili dvě šance soupeře, které byly smrtelné. Měli jsme být chytřejší na míči a podržet ho. Nicméně naše vítězství je zasloužené, předvedli jsme větší herní kvalitu. Na druhou stranu musím smeknout před soupeřem, jakým způsobem se tady rval o body,“ uzavírá Roman Skuhravý.

Fotogalerie z utkání »


sdílet