Čekám zápas, kdy vyhrajeme 8:0, směje se Jursa. Poprvé byl kapitán

3. 10. 2016
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

Opava – Poprvé vedl opavské fotbalisty do mistrovského utkání jako kapitán. Středopolař slezského výběru <b>Tomáš Jursa</b> prožil s páskou na paži úspěšnou premiéru. Opavští porazili poslední výběr Prostějova s přehledem v poměru 3:1 a nadále ukazují svou parádní podzimní fazonu.

„Měl jsem první céčko na ruce a strašně moc jsem chtěl, ať je vítězné. Před zápase jsem cítil lehčí nervozitu, ale vlezl jsem na hřiště a nevnímal jsem to. Chtěl jsem, ať to zvládneme za tři body,“ hlásí Tomáš Jursa.

Jak probíhala volba „náhradního“ kapitána? „Přišlo to na mě. Šafa (Jan Schaffartzik – pozn. red.) byl v týdnu zraněný a volba padla na mě,“ pokrčil rameny opavský záložník. Toho samozřejmě čeká placení do týmové kasy. „Budu muset něco přinést. Už v týdnu, kdy se vědělo, že budu kapitánem, padaly vtipy, že musím něco donést. Udělám to ale velmi rád,“ usmívá se.

Opavští začali dobře a brzy vedli po trefě Grussmanna. „Dáme gól na 1:0 a celou dobu jsme na jejich půlce. Hráli jsme dobře, měli jsme šance, jenže pak z penalty inkasovali. Poté jsme byli trochu v křeči. Nemohli jsme se hodit do klidu, ale víceméně jsme byli pořád lepší,“ tvrdí Jursa.

Po změně stran přidal Slezský FC dva góly z penalt. První pokutový kop proměnil sám faulovaný Smola a v nastaveném čase pojistil opavské vítězství Zapalač. „Druhý poločas byl takový, že jsme na ně chtěli vlítnout a urvat tři body. V závěru jsme měli štěstí, kdyby Marko Radić neměl vystřelovací nohu a neroztáhl by se přes celou bránu, bylo by zle,“ vykládá s úsměvem.

Opavští jinak v sobotním utkání zahodili spoustu příležitostí. Kuzmanović trefil tyčku, Smola orazítkoval hlavičkou břevno a ještě mu nebyl uznán jeden gól kvůli ofsajdu. „Čekám na zápas, kdy vyhrajeme 8:0, nebo 9:0, protože máme neskutečné šance,“ ví sedmadvacetiletý fotbalista.

Po utkání na Žižkově, respektive čtyřech zápasech v deseti dnech, dostali Slezané zasloužené volno. Jak jej vyplnil Jursa? „S přítelkyní jsme byli v termálech na Slovensku. Byl to relax. Plán, který jsme měli v poslední době, byl totiž fyzicky hodně náročný,“ prozrazuje.

Ve středu čeká opavské fotbalisty českobudějovické Dynamo. „Čekám hektický zápas. Nemáme se čeho bát a pojedeme tam vyhrát. Bude to o prvním gólu. Budějovice budou muset po dvou prohrách tlačit. Jedeme tam s čistou hlavou, můžeme jen získat,“ uzavírá Tomáš Jursa.


sdílet