B-tým v prvním přípravném utkání porazil Mokré Lazce

3. 2. 2013
Redakce

Opavský B-tým má za sebou první přípravné utkání. Mokré Lazce v něm zdolal vysokým poměrem 7-1.

Svěřenci Jana Hrušky se dostali do vedení v 19. minutě, kdy se Tomas Radzinevičius prosadil v pokutovém území a levačkou poslal míč přesně k tyči. Chvíli poté po přihrávce Furika nezaváhal v jasné šanci levý obránce Kužel. Hosté si následně po rohovém kopu a pokusu Hrabiny vstřelili vlastní gól, první poločas tak skončil tříbrankovým vedením Opavy.

Do druhého dějství vstoupil opavský tým se šesti změnami. A právě nový muž na hřišti Bubeník vstřelil chvíli po přestávce čtvrtou branku. Hosté v 50. minutě snížili, když Petr Štencel vystihl směr pokutového kopu, ale soupeř z dorážky dokázal dostat míč do sítě.

U posledních tří gólů byl Tomas Radzinevičius. Nejprve se trefil z vnějšku pokutového území přesně po zemi k tyči. Následně asistoval u gólu Palkoviče a pět minut před koncem uzavřel svým třetím zásahem v zápase skóre na 7–1.

Trenér Jan Hruška po utkání řekl: „Jsem rád, že za sebou máme první zápas, protože celý leden jsme jenom trénovali. Na hráčích dnes bylo vidět, že si to užívají. První utkání vzali velice prestižně, výsledek hovoří za vše.“

„Mám velkou radost z toho, že všichni k tomu přistoupili perfektně. Budu mít těžkou hlavu s rozhodováním o tom, kdo zůstane v týmu,“ tvrdí trenér divizního B-týmu.

„V kádru bych chtěl mít tak dvanáct až čtrnáct hráčů. Rád bych pracoval s celým mančaftem tak, abychom nebyli existenčně závislí na áčku,“ dodal Jan Hruška.

Druhé přípravné utkání sehraje opavský B-tým v sobotu 9. února proti Štítině, zápas začíná v 10 hodin na hřišti v Kylešovicích.

SFC Opava "B" – Mokré Lazce 7:1 (3:0)
Branky SFC: 19., 61. a 85. Radzinevičius, 22. Kužel, 33. vlastní, 48. Bubeník, 66. Palkovič.

Sestava SFC Opava "B"

1. poločas: Minarčík – Vilášek, Michal Hrabina, Moravec, Kužel – Kašný, Žídek – Nagy, Furik, Demel – Radzinevičius.
2. poločas: Štencel – Pfleger, Michal Hrabina, Moravec, Drexler – Žídek, Moc – Palkovič, Nagy, Bubeník – Radzinevičius.

Fotografie

Snímky z utkání naleznete ve fotogalerii na webu Deníku.


sdílet