Fotbalový svátek je tady, do Slezska míří mistr z Plzně

25. 10. 2016
Redakce

Opava – Zajímavá podívaná čeká na fotbalové fanoušky z Opavy a blízkého okolí. V rámci osmifinále MOL Cupu zavítá do Městských sadů Viktoria Plzeň. Pohárový duel startuje ve <b>středu 26. října</b> v <b>16:30</b>.

Západočeši v posledních sezonách patří k absolutní české špičce. Sbírají mistrovské tituly, jsou dodavateli národního týmu. Po domácí porážce v Evropské lize od Astry Giurgiu se dokázali Plzeňští zvednout a díky brance Michaela Krmenčíka porazili Spartu 1:0.

Představovat Plzeň po jednotlivých hráčích je asi zbytečné, co fotbalista, to záruka kvality. V brance je jedničkou slovenský reprezentant Matúš Kozáčik, nicméně i druhý gólman, dvaatřicetiletý Petr Bolek už toho hodně odchytáno, bývalý hráč Hlučína si jméno udělal na Slovensku, působil i v Turecku, přesněji v Kasimasporu, podle všeho by měl právě on v Opavě chytat.

Při revizi zadních řad narazíme na rodáka z Bílovce Lukáše Hejdu a hlavně nám dobře známého Jana Baránka, syna opavské legendy. Moře mezinárodních zkušeností mají Roman Hubník s Davidem Limberským. To samé platí o Radimu Řezníkovi, o místo na slunci si důrazně říká Aleš Matějů.

Velkou kvalitu najdeme v záložní řadě. Ať už se jedná o Milana Petrželu, Martina Zemana, Tomáše Hořavu nebo Patrika Hrošovskéh či Jana Kopice s Janem Kovaříkem. Jednou z posledních posil Západočechů byl Ergys Kace. Tři body proti Spartě trefil Michael Krmenčík, ale plzeňský útok to není jen on. Góly střílejí slovenští snipeři Michal Ďuriš s Markem Bakošem a také posila ze Zlína Tomáš Poznar.

Celý tento tým má pod palcem charizmatický trenér Roman Pivarník. Vzhledem k náročnému program, který Plzeň má, je jisté, že ve Slezsku nevyběhne totožná sestava jako proti Spartě. Vzhledem ke kvalitě kádru si může Plzeň dovolit rotovat se sestavou, aniž by tím šel její výkon dolů.

Plzeň do opavského okresu míří podruhé v krátké době. V rámci poháru hrála v Hlučíně, kde vyhrála nad místním třetiligistou 7:0.

V Opavě se na zápas s úřadujícím mistrem všichni těší. „Je to pro nás svátek, zápas si chceme užít. Jdeme do něj s klidnou hlavou, můžeme jen překvapit. Vyhrát musíme sobotní zápas s Třincem,“ řekl opavský stoper Dominik Simerský.

Zápas má úvodní výkop na programu v 16:30. Pokud budete na stadionu v Opavě chybět, můžete průběh utkání sledovat prostřednictvím textového on-line přenosu na webu Onlajny.com.

Vstupenky v prodeji také před zápasem

Nestihli jste si pořídit vstupenku v předprodeji? Nevadí. Lístky se budou prodávat také na pokladnách stadionu hodinu před výkopem utkání. Na tribuny F, G, H je k dispozici zhruba 800 lístků. Na hlavní tribunu se prodává posledních 70 vstupenek, které si můžete zakoupit pouze ve fanshopu.


sdílet