Slezský FC hraje znovu doma. V sobotním derby vyzve Třinec

28. 10. 2016
Redakce

Opava – Po středě tady máme další domácí zápas. V rámci Fortuna ligy se na opavském stadionu v Městských sadech představí Třinec. Ten nově vede ve slezské metropoli dobře známý trenér Jiří Neček. Kouč, který Slezský FC v minulosti úspěšně vedl. Zápas startuje v <b>sobotu 29. října</b> od <b>18 hodin</b>.

Letošní sezona není pro Třinec žádnou velkou hitparádou. Tým zpod Javorového vytěžil ze dvanácti zápasů pouhých devět bodů. Špatný vstup do sezony odnesl trenér Martin Zbončák, kterého nahradil již zmiňovaný Jiří Neček. Ten začal dobře, uhrál cennou remízu ve Znojmě a doma porazil Sokolov 2:1. To ale bylo vše. Následovaly porážky, 1:4 ve Frýdku-Místku a 1:3 doma s Vlašimí.

„Stáváme se mužstvem, které teď bude muset bojovat. Bít se o každý bod, což pro nás bude nesmírně těžké. V tomto momentu se dostáváme do spodní části tabulky, kde to musíme vyloženě ubojovat,“ řekl po poslední porážce Jiří Neček.

Když nakoukneme do třinecké kabiny, kádr v ní je dost široký. Nejzkušenějším hráčem je gólman Lukáš Paleček, který prošel například Vítkovicemi, Karvinou, Mostem nebo Příbramí. Dále na soupisce najdeme zahraniční hráče. Jedním z nich je Bosňan Muamer Avdič. Tento třiadvacetiletý obránce není v Česku žádným nováčkem. Odchovanec Mostaru hrával za Plzeň, Brno, Znojmo a Most.

Součástí obranných řad je slovenský zadák Imrich Bedecs a estonský fotbalista Mikk Reintam, který vystřídal celou řadu klubů. Kromě rodné země kopal ještě ve Finsku a Skotsku, u nás druhou ligu za Frýdek. Cizince má Třinec i v záložní řad. Třicetiletý Matej Ižvolt kopal za bratislavský Slovan, ale také i polské Gliwice. Chorvatské národnosti je Dario Krišto. Ten pod Javorový dorazil ze své rodné vlasti přes Dunajskou Stredu a Frýdek-Místek. Výčet cizinců končí útočník René Dedič, fotbalista, jenž prošel Trenčínem a Žilinou.

Z českých hráčů mají zajímavou historii například Pavel Malcharek. Kdysi velký talent, který chvíli byl i ve Spartě. O tři roky mladší Pavel Hošek pro změnu oblékal dres Slavie, ale také Hlučína a slovenských týmů Senice a Dunajské Stredy. V Hlučíně hrával i Jaroslav Málek s Markem Čelůstkou, Martin Janošík pro změnu usiloval o angažmá v Opavě. Připočíst k ním musíme i tradiční hráče Třince Joukla s Motyčkou.

Slezský FC nečeká lehký zápas, povinnost mu ale velí vyhrát. Věříme, že opavské borce nenecháte ve štychu a vyrazíte je podpořit přímo na stadion. Úvodní výkop je na programu v 18 hodin.

Pokud budete na duelu přesto chybět, můžete sledovat průběh utkání prostřednictvím textového on-line přenosu na webu Onlajny.com.


sdílet