Fungovali dobře i v deseti. Marko Radić: Ukázali jsme charakter

15. 11. 2016
Redakce

Opava – Neměl to lehké. Srbský stoper <b>Marko Radić</b> v sobotu do rozjetého vlaku. Opava držela se Sokolovem remízu 1:1, hrála v deseti. Zkušený zadák ale svůj úkol zvládl na jedničku. Defenziva Slezanů byla pevná, soupeř si až na jeden případ žádnou šanci nevytvořil, navíc dali branku a radovali ze tří bodů.

„Dostali jsme červenou kartu, trenér mi dal pokyny, jak v oslabení hrát. Celé mužstvo jsme to zvládli na výbornou,“ usmíval se Marko Radić. „Věděli jsme, že Sokolov je herním týmem, je velmi silný na balonu a je na tom dobře, co se týká kombinační stránky. Měli jsme držet blok a posouvat se jako tým, to se nám dařilo. Na to, že jsme hráli oslabeni, nám to šlo velmi dobře,“ pokračoval v povídání jednatřicetiletý obránce.

K tomu, že Opava už během podzimu dostala tři červené karty, řekl: „To je fotbal, tak to někdy chodí.“ Sokolov je herním týmem. Čekalo se, že v Opavě z přesilovky více vytěží. „Dobře jsme se posouvali, stanovená taktika nám vycházela. Když se za zápasem ohlédnu, hosté měli ve druhém poločase jedinou možnost a ta vyplynula ze situace, kdy se naší dva hráči srazili. Šlo o jedinou šanci soupeře,“ podotkl Marko Radić.

Opava ve druhém poločase ukázala jasně svou sílu, a to hrála pouze v deseti hráčích. „Nejen, že člověk má doma povinnost vyhrát. My chceme podat výkon, který bude bavit i diváky. Naše hra musí být atraktivní. Proti Sokolovu jsme zvládli i oslabení. Jako mužstvo jsme ukázali, že máme charakter,“ zdůraznil srbský zadák.

Zkušený fotbalista si zatím místo v základní sestavě SFC nezajistil. „Každý hráč chce hrát, mohlo by to být lepší. Ale máme vyrovnané mužstvo. Je jedno, koho trenér postaví, hra tím netrpí. Musím makat dál, jiná cesta ani neexistuje,“ řekl rodák z Bělehradu, který by neměl chybět v základní sestavě SFC na hřišti frýdeckých Valcířů.


sdílet