SFC Opava 5–2 Sigma Olomouc "B"

6. 2. 2013
Redakce

Opavští fotbalisté si poradili s B-týmem Sigmy Olomouc a v útočně laděném zápase nastříleli svému soupeři pět branek.

První šance utkání byla vidění v 9. minutě, kdy se po dlouhém autovém vhazování Čarnoty dostal přes Lokšu míč k Fickovi, který však střílel nad bránu. Chvíli poté se k prvnímu pokusu dostali hosté, Rolinc hlavičkoval jen do Hamplovy náruče.

Po čtvrthodině hry našel Partyšův centr do pokutového území Prokeše, jehož střela levačkou nadělala brankáři soupeře starosti. Partyšův centr byl u zrodu další šance, po jeho rohovém kopu a teči Lokši přistál míč na břevně olomoucké branky.

Opava se ve 20. minutě ujala vedení poté, co její útok po pravém křídle přečetl brankář Arbeit. Ten však místo odkopu do bezpečí vyrobil minelu, míč mu sklouzl po levé noze a zamířil po zemi do středu hřiště. Tomáš Binar nabídkou ke skórování nepohrdl a poslal míč do opuštěné branky.

Hostům se podařilo vyrovnat ve 27. minutě z rohového kopu, když se z voleje trefil za Hamplova záda Rolinc.

Stav 1–1 vydržel jen tři minuty díky spolupráci opavské útočné dvojice. Lokša v souboji o skákající míč přetlačil ve vnitřku pokutového území obránce soupeře a přihrál přesně na Prokeše, který dělovkou pod břevno poslal Slezský FC do vedení.

Další šance opavského týmu se zrodila poté, co Binar nápaditou přihrávkou nalezl na pravé straně Prokeše, po jehož prudkém centru střílel Ficek ve skluzu mimo tři tyče.

Ve 39. minutě olomoučtí hráči předvedli povedenou kombinaci, Zahradníček z pravé strany našel přihrávkou za obranu Schmidta, který v jasné brankové příležitosti srovnal na 2–2.

Gólová přestřelka měla další pokračování tři minuty před poločasovým hvizdem. Partyšův rohový kop byl odvrácen k Binarovi, jenž poslal míč zpět na exekutora standardní situace. Po následném Partyšově centru z pravé strany šel do vzdušného souboje Wirth, balón propadl k Metelkovi, který jej chladnokrevně poslal technickou střelou po zemi k tyči Arbeitovy brány.

Slezský FC vstoupil do druhého dějství se sedmi změnami, vystřídána byla celá záložní linie. Hned po zahájení druhého poločasu nový muž na hřišti Sedláček poslal míč z přímého kopu do pokutového území, kde na něj jen těsně nedosáhl Kuděla. Chvíli poté střílel Rolinc ze střední vzdálenosti přímo na Hampla.

V 50. minutě byl v pokutovém území faulován Zapletal. Míč si postavil Prokeš a střelou po zemi přesně k tyči zaznamenal svou druhou branku v utkání a poslal Opavu do dvoubrankového vedení.

Olomoucký záložník Bernard prověřil Hamplovu pozornost střelou z dálky. Na druhé straně po přihrávce Krčmaříka nezkrotil míč v dobré pozici Prokeš.

Opavská obrana vyrobila v 57. minutě chybu, k míči se dostal Chlebek a postupoval z pravé strany sám na brankáře. Hampel však pohotově vyběhl a soupeře vychytal.

Slezský FC následně předvedl týmovou kombinaci, kdy Zapletal poslal míč doprava na Šroma, který zprava centroval do pokutového území. Nabíhající Petr Uvíra zakončoval hlavou vedle olomoucké brány.

V 70. minutě si Sedláček seběhl na levou stranu hřiště, odkud poslal před bránu vynikající centr. Osamocený Krčmařík bezpečně uklidil míč k tyči na 5–2.

Závěrečná fáze utkání už se odehrávala v poklidnějším tempu, do akce musel už jen Hampel po střele z dálky. Slezský FC tak v druhém přípravném utkání v řadě zaznamenal výhru o tři branky.

SFC Opava – Sigma Olomouc "B" 5:2 (3:2)
Branky: 20. Binar, 30. a 50. (pen.) Prokeš, 42. Metelka, 70. Krčmařík - 27. Rolinc, 39. Schmidt.

Sestava SFC Opava

1. poločas: Hampel – Čarnota, Wirth, Metelka, Hrabina – Partyš, Binar, Vybíral, Ficek – Prokeš, Lokša.
2. poločas: Hampel – Čarnota, Wirth, Kuděla, Schaffartzik – Šrom, Sedláček, Zapletal, P. Uvíra – Prokeš, Krčmařík.

Hodnocení trenéra, fotografie

Na webu deníku naleznete reakci Davida Vavrušky a fotogalerii z utkání. Snímky ze zápasu se nacházejí také na na stránkách opavských fanoušků.


sdílet