Slezský FC hlásí první posily! Přichází hvězdná jména

31. 12. 2016
Redakce

Opava – Zimní příprava ještě nezačala a v Městských sadech se už objevily první nové tváře. Spíš by se ale hodilo říci staronové. Do Opavy se totiž vrací odchovanci <b>Ondřej Švejdík</b> s <b>Liborem Kozákem</b>. Nováčkem je <b>Julius Lavický</b>, který naposledy oblékal dres třetiligového Vyšehradu. Ve Slezsku se pokusí restartovat svou kariéru.

Libor Kozák se do Opavy vrací po více než osmi letech. Po přestupu z Lazia měl střílet góly za anglickou Aston Villu, jenže ho zbrzdila nepříjemná zranění. Nyní už je sedmadvacetiletý útočník fit, ale kouč Villans Steve Bruce s ním přestal počítat. „Změna prostředí je pro něj nevyhnutelná. Potřebuje odejít a hrát jinde,“ uvedl stroze.

Vytáhlý snajpr nakonec jarní část sezony stráví doma. Ve Slezském FC bude na půlročním hostování bez možnosti opce. „Měl jsem pár nabídek z Itálie, ale nakonec jsem se rozhodl pro Opavu. Je mou srdeční záležitostí a rád bych jí pomohl k postupu,“ sdělil Libor Kozák.

„Když se naskytla příležitost angažovat hráče jako je Libor, neváhali jsme. O jeho kvalitách není třeba pochybovat. Je to ryzí střelec, určitě nám pomůže,“ uvedl generální manažer Slezského FC Alois Grussmann.

Defenzivu Slezanů opouští Dominik Simerský, který společně se svým kamarádem Zdeňkem Folprechtem míří na exotické angažmá do ázerbajdžánského Neftči Baku, kde bude půlroku hostovat. „Dominik dostal lukrativní nabídku. Nechtěli jsme mu bránit v cestě. Stále ale zůstává naším hráčem,“ upřesnil Grussmann.

Jako náhrada za Simerského přichází obránce Ondřej Švejdík. Ten se Slezskému FC upsal na dva roky. „Ondra se podobně jako Libor vrací do prostředí, které dobře zná. Má spoustu zkušeností. Na hřišti by měl plnit roli jednoho z lídrů,“ pokračuje opavský generální manažer.

Lavický se pokusí o restart, vyhlédl si jej kouč Skuhravý. Končí Rovňan

Třetí posilou Slezanů je odchovanec pražské Sparty Julius Lavický. „Fotbal je mým životem, ale v poslední době jsem mu nedával všechno. Teď to chci změnit. Rychle jsem vyletěl nahoru, což mě semlelo. Jsem vděčný za to, že mi Opava dala příležitost. Rád bych jí to splatil výkony na hřišti. Těším se na fanoušky a hlavně fanynky,“ přiznal Lavický.

Někdejší opora jednadvacítky po vyhazovu z Letné nastupovala za třetiligový Vyšehrad. „Rozhodli jsme se mu dát šanci. Vybral si jej trenér Skuhravý s tím, že dokáže zkrotit jeho temperament. Viděl jsem jej na videu. Stále to má v sobě. Věřím, že to dokáže prodat,“ dodal Alois Grussmann s tím, že produkty z Lavického módní kolekce JL10 budou brzy v prodeji také ve fanshopu.

Opavská kabina Lavického přivítala bez problémů. „Lavi je borec. Fajn kluk. Sledujeme jeho seriál. Viděli jsme všechny díly,“ usmál se kapitán Jan Žídek.

V klubu naopak dále nebude pokračovat technický ředitel Jaroslav Rovňan, který míří na Slovácko. „Opavu mám v srdci, ale je čas na změnu. Dostal jsem ligovou nabídku, která se neodmítá. Věřím, že Slezský zvládne jarní část i beze mě a postoupí,“ podotkl Rovňan při vyklízení své kanceláře.

Silvestrovské zpravodajství


sdílet