Dvanáctka opanovala turnaj na Hané

2. 2. 2017
Redakce

Opava – Mladí hráči našeho výběru U-12 se během uplynulé neděle představili na halovém turnaji v Němčicích nad Hanou, který pořádal 1. SK Prostějov. Hrálo se ve dvou základních skupinách, přičemž v každé z nich byly čtyři týmy.

První dva z každé skupiny postupovaly do semifinále, zbytek změřil síly v soubojích o 5. až 8. místo. Slezský FC se blýskl parádními výkony a celkově zvítězil.

Výsledky utkání na turnaji ve skupině:
SFC Opava – 1. SK Prostějov modří 2:0
Branky: Pavel Šrek, Patrik Wehowský.
SFC Opava – SK Hranice 1:4
Branka: Ríša Kovarník.
SFC Opava – Jiskra Staré Město 8:1
Branky Opavy: Ríša Kovarník 2, Adam Sedláček 2, Honza Ulrich 2, Daniel Sukdol, Berťa Vlašánek.

Postup z druhého místa ve skupině do semifinále:
SFC Opava – 1. SK Prostějov oranžoví 2:0
Branky: Martin Blažej, Adam Sedláček.

Finále:
SFC Opava – SK Hranice 3:3, na penalty 9:8
Branky: Lukáš Vyležík, Daniel Sukdol, Patrik Wehowský.

Celkové umístění na turnaji: 1. místo.
Individuální ocenění: Daniel Sukdol – nejlepší brankář turnaje a Pavel Šrek – nejlepší hráč turnaje.
Sestava SFC Opava: Martin Blažej, Ríša Kovarník, Adam Sedláček, Daniel Sukdol, Pavel Šrek, Honza Ulrich, Berťa Vlašánek, Lukáš Vyležík, Patrik Wehowský .

Komentář trenéra U-12 SFC Opava Martina Kotaly:

„Halové turnaje, bereme jako dobré zpestření zimní přípravy. Samozřejmě je to ideální forma pro rozvoj techniky respektive rychlé práce s míčem, hry jeden na jednoho, rychlé přepínání z ofenzívy na defenzívu a opačně, rychlé kombinace v menším prostoru a pod častějším tlakem soupeře. Rozvíjí se také soudržnost a odolnost týmu. Všechny zápasy měly svou kvalitu a hlavně obě utkání s týmem SK Hranice, který má ve svých řadách urostlé a důrazné hráče, byla dobrou zkouškou právě naší odolnosti, umění se vyrovnat a adaptovat na styl soupeře, který byl hodně soubojový a fyzicky náročný. Na závěr jen dodám, že kluci zaslouží pochvalu za snahu a chuť v každém utkání, vše ostatní si povíme v kabině.“


sdílet