MFK Dubnica 0–4 SFC Opava

9. 2. 2013
Redakce

Slezský FC Opava v rámci soustředění v Luhačovicích sehrál přípravné utkání se slovenským druholigovým týmem MFK Dubnica. Opava po přesvědčivém výkonu vyhrála čtyřbrankovým rozdílem.

Opavští hráči vstoupili do utkání ofenzivním tlakem, který přinesl gólový výsledek hned ve 3. minutě. Testovaný hráč Roman Potočný, který nastoupil na levém kraji obrany, vysunul dopředu Prokeše, jenž z levé strany poslal centr před bránu. Míč si zpracoval Zdeněk Partyš a prostřelil brankáře slovenského týmu.

Dubnica se k první šanci dostala v 9. minutě, po centru ze standardní situace však její hráč hlavičkoval nad bránu. Chvíli poté musel do akce brankář Květon, tečovanou střelu míříci k tyči se mu podařilo vyrazit.

Ve 14. minutě vyhrál vzdušný souboj Prokeš, k míči se dostal Ficek a vysunul za obranu navrátilce z reprezentačního srazu Jurečku. Rychlonohý útočník se dostal k míči dříve než golman a po úspěšné kličce dopravil míč do sítě na 2–0.

Po půlhodině hry se dostal míč k osamocenému Prokešovi, který z dobré pozice uvnitř pokutového území svou střelou brankáře nepřekonal.

Slezský FC do poločasu vstřelil ještě třetí branku. Pravý obránce Čarnota poslal do pokutového území kvalitní centr. Přes Prokeše se dostal míč k Fickovi, který z levé strany poslal míč na Jurečku, jenž s přispěním obránce soupeře vstřelil hlavou svůj druhý gól v utkání.

Před koncem první půle zahrával Sedláček přímý kop z pravé strany. Metelka na zadní tyči posunul míč na Ficka, jehož pokus brankář soupeře vyrazil na roh.

Do druhého poločasu nastoupil opavský tým se třemi změnami. Na průběhu hry se však nic nezměnilo. Pět minut po přestávce prověřil pozornost brankáře Partyš, jehož střela byla ještě tečována obráncem.

Slezský FC málem navýšil své vedení v 52. minutě, kdy po spolupráci s Prokešem orazítkoval Lokša tvrdou střelou břevno.

Lokša se gólového zásahu dočkal v 65. minutě, kdy mu Potočný z levé strany poslal ideální centr. Opavský útočník v jasné šanci nezaváhal a uklidil míč do sítě na 4–0.

Závěr utkání přinesl ještě dva střelecké pokusy. Nejprve střílel bez přípravy Vybíral, jeho pokus mimo tři tyče nezamířil.

V 72. minutě Krčmařík vybojoval míč ve středu pole a postupoval směrem k bráně. Na pravé straně našel Šroma, jehož střelu brankář Dubnice vyrazil. Utkání tak skončilo čtyřgólovým vítězstvím Slezského FC Opava.

MFK Dubnica – SFC Opava 0:4 (0:3)
Branky: 3. Partyš, 14. a 35. Jurečka, 65. Lokša.

Sestava SFC Opava

Květon (46. Hampel) – Čarnota (46. Hrabina), Wirth, Metelka, Potočný – Partyš (61. Šrom), Vybíral, Sedláček (61. Zapletal), Ficek (67. Schaffartzik) – Jurečka (46. Lokša), Prokeš (61. Krčmařík).

Fotografie

Zbývající snímky naleznete ve fotogalerii.


sdílet