Mám obrovskou radost, říká Skuhravý. Opava si žije svůj sen

27. 4. 2017
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

Mladá Boleslav – Opavští fotbalisté dál přepisují klubovou historii. Tradiční klub ze Slezska se poprvé prokousal až do finále domácího poháru. „Za pracovitost, odhodlání a obrovskou chuť něco dokázat jsme si zasloužili vyhrát,“ hlásí trenér Slezského FC Roman Skuhravý.

„Mám obrovskou radost. Ze zápasů proti čtyřem ligovým soupeřům jsme to ale tentokrát nebyli my. Bylo to dáno způsobem hry, který praktikují domácí. Šlo vidět, že trvalo, než jsme si zvykli na jejich tempo,“ přiznává opavský kouč Roman Skuhravý.

Není to až příliš skromné hodnocení? „Jako trenér jsem viděl náš tým proti Slovácku, Plzni nebo Brnu. Máme určité parametry hry, které jsou pro nás měřítkem. Netvrdím, že Boleslav byla lepší, ale umíme lepší kombinace,“ tvrdí.

Slezané přežili úvodní šance domácích, pak je uklidnil gól Matěje Helebranda, a když zvýšil Jurečka na 2:0, opavské šance na postup vystoupaly hodně vysoko. „Velmi nám pomohl výborný výkon středových hráčů Schaffartzika, Žídka a Simerského. Soupeři nedarovali nic,“ chválí Skuhravý.

„Příležitosti, které jsme měli, jsme krásně proměnili. Soustředili jsme se na obrannou fázi a vyšlo nám to. Za pracovitost, odhodlání a obrovskou chuť něco dokázat jsme si zasloužili vyhrát. Sníme si svůj sen a můžeme si jej snít dál,“ pokračuje trenér Slezského FC.

Jeho tým přepsal klubovou historii a coby druholigový tým se probil až do finále, ve kterém si to rozdá o trofej se Zlínem. „Naše cesta je zajímá a věřím, že ještě bude. Tuto soutěž mám rád. Pikantní je, že na všech cestách jsme museli přejít přes Mladou Boleslav. Do každého zápasu jdeme na sto procent, abychom měli dobrý pocit. Že se z toho narodilo tohle, je krásné. Pohár si užíváme,“ dodává Roman Skuhravý.


sdílet