Výhra v Táborsku? Zafungovala euforie, říká kouč Skuhravý

30. 4. 2017
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

Sezimovo Ústí – Slezský FC válí. Ve Fortuna národní lize vyhrál třikrát v řadě a znovu ukázal, že jeho forma stoupá strmě nahoru. Jak viděl duel na půdě Táborska opavský kouč Roman Skuhravý?

„Do hloupého vlastního gólu jsme totálně ovládali zápas. Byli jsme jasně lepší. Hráli jsme jiným herním systémem 3-4-3 a kluci ho zvládli parádně. Trošku jsme se báli kondice, protože terén byl hodně těžký a my máme v nohách náročný program,“ přiznává trenér Slezského FC.

„Zafungovala euforie. Kluci chtějí. Do konce sezony jsme rozhodnuti bojovat o tři body v každém zápase. Jsem rád, že jsme s těžkým Táborskem takhle hráli a hlavně, že jsme zvítězili,“ dodává.

Důvěru dostal širší kádr a náhradníci ukázali, že za to umí vzít. „Pod dojmem středy chtějí být všichni součástí mužstva a myslím, že na naší hře je to znát. To, co převedl za výkon Tomáš Smola, bylo úžasné. Škoda, že nebyl odměněný gólem,“ mrzí Romana Skuhravého.

Slezskému FC se nyní daří na obou frontách – ve Fortuna národní lize vyhrál potřetí v řadě. K tomu je třeba připočítat historický postup do finále MOL Cupu. Je jasné, že Opava hraje ve skvělé formě.

„Je to o psychické pohodě. Když v těžkých zápasech porazíte Mladou Boleslav nebo Plzeň, dodá vám to energii. Kluci se přesvědčují, že pokud pracují, jsou odměnění. Za to jsme rádi,“ pokračuje.

Teď si opavští fotbalisté na chvíli oddychnou. Další zápas je čeká „až“ v sobotu, kdy hostí Vítkovice. „Myslím teď na jedinou věc. Máme dva dny volno a musíme si odpočinout, protože je to fakt masakr. Vítkovice trénuje můj kamarád Ivan Kopecký, takže mají můj velký respekt. Přeji jim záchranu, ale mimo zápas s námi. Čeká nás obrovsky těžké utkání. Pokud nepředvedeme stoprocentní výkon, budeme mít problém,“ varuje Roman Skuhravý.


sdílet