Chceme ukázat to nejlepší, hlásí Čelůstka. Jeho nejbližší fandí Opavě

15. 5. 2017
Redakce

Opava – Velmi pikantní finále čeká opavského obránce Tomáše Čelůstku. Soupeřem Slezanů totiž bude Zlín, kde se narodil a začínal tam s fotbalem. Ve zlínském dresu kopal jeho slavnější bratr Ondřej i tatínek Rudolf. Teď už jeho nejbližší fandí Slezskému FC.

Komu budou nejbližší přát? „To je jednoduché. Samozřejmě, že mně. Přejí Opavě,“ usmívá se krajní zadák Slezského FC.

„Jsem velice rád, že budeme hrát proti Zlínu. Hrával jsem tam od pěti let, jsem zlínský odchovanec. O to speciálnější pro mě zápas bude. Ale že bychom to doma nějak moc řešili, to ne,“ dodává.

Ve zlínské kabině má stále kamarády. „S kluky jsem v kontaktu. Hlavně s Lukášem Holíkem. Co se týče finále, tak jsme si nenapsali asi týden. To přijde až po finále,“ očekává pětadvacetiletý fotbalista.

Pozitivní energii bude opavským fotbalistům vysílat z Turecka také český reprezentant Ondřej Čelůstka, starší bratr Tomáše. „Je velice rád. Říkal, že v Antalyi bude zápas ladit v televizi. U obrazovky bude fandit Opavě. Obrovsky mi fandí. Je rád za cestu, kterou jsme ušli,“ tvrdí opavský obránce.

Ve středu 17. května od 17:30 to vypukne. Pro Slezský FC historické finále poháru, ve kterém Opava vyzve prvoligový Zlín. „Bude to největší zápas v mé kariéře, ale půjdeme do něj s odhodláním, touhou a radostí. Utkání si chceme užít, to je důležité. Byla by škoda, kdybychom z něj měli obavy nebo strach. Chceme hrát naši hru a ukázat to nejlepší, co v nás je,“ předesílá.

Musel odmítat hodně žádostí o vstupenky? „Musím říct, že to byla docela fuška. O lístky byl veliký zájem. Psali mi nejen lidé z Opavy, ale i ze Zlína. Všem se bohužel vyhovět nedalo, byl to fakt šrumec,“ přiznává Čelůstka.

Po lístcích se jen zaprášilo a Slezský FC na olomouckém Andrově stadionu poženou do boje zhruba čtyři tisícovky příznivců. „Všichni se obrovsky těšíme. Myslím, že to bude svátek fotbalu. Čekám vynikající atmosféru hlavně díky našim fanouškům, kteří jsou úžasní a určitě přijedou ve velkém počtu,“ věří zadák Opavy.

Oba finalisty dělí jediná výhra od účasti v evropských pohárech. Je to velké téma v opavské kabině? „O tom se moc nebavíme. Řešíme hlavně středeční zápas. Jak to bude dál s Evropou, neřešíme. Bylo by to krásné, ale je to ještě daleko,“ uzavírá Tomáš Čelůstka.


sdílet