Bolí to, ale doufám, že na nás budou fanoušci hrdí, hlásí Skuhravý

18. 5. 2017
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

Opava – Slezský FC byl blízko zisku domácího poháru. Ve finále MOL Cupu ale nestačil na Zlín a jeho pohádka tak končí těsně pod vrcholem. „Neodehráli jsme takový zápas, na který jsme byli zvyklí,“ přiznal opavský kouč Roman Skuhravý.

„Jestli měl někdo porazit Opavu, jsem rád, že to byl Zlín s trenérem Bobem Páníkem, před kterým mám velký respekt. Byli jsme velmi blízko. Bolí to, ale myslím, že jsme udělali pro klub a celou Opavu, co jsme mohli,“ hlásí.

„Doufám, že na nás mohli být fanoušci hrdí. Jsme smutní, ale rozhodně spokojení, kam jsme se dostali a jakým způsobem jsme se prezentovali. To, že to nevyšlo těsně před koncem je trochu kruté, ale takový je fotbal,“ dodává vyrovnaně.

Kromě cenné trofeje se bojovalo také o možnost hrát evropské poháry, se kterými souvisí zajímavá finanční injekce. Vítěz může reálně postoupit přímo do skupiny, což s sebou přináší bonus ve výši asi 70 milionů korun. „Vím, že je to obrovská šance získat takový rozpočet peněz pro rozvoj klubu. Bylo by to samozřejmě nádherné, ale před zápasem jsem na to nemyslel,“ tvrdí Skuhravý.

Kromě Zdeňka Pospěcha nikdo z opavského týmu nehrál v kariéře větší zápas. Nemohlo to na hráče dolehnout? „Musíme si uvědomit, že kluci, kteří hrají dneska v Opavě, před dvěma roky hráli třetí ligu. Zlín má zápasy v lize se Slavií, Spartou a dalšími silnými týmy za sebou. Připravit se na tu atmosféru je těžké. My to ale nevnímáme jako problém. Bereme to jako šanci se ještě zlepšovat. Z těchto zkušeností se můžeme v budoucnu poučit,“ myslí si trenér Slezského FC.

Zdálo se, že na zvrat v duelu už Opavští nemají síly. Svůj vliv na tom mohl mít užší kádr i náročný program v posledních týdnech. „Rozhodně se nechci vymlouvat, ale určitě v tom něco bude. Šířka kádrů může být teoreticky jeden z důvodů, proč jsme v závěru neměli tolik sil na obrat. Musíme se nad tím zamyslet vzhledem k našim možnostem,“ přiznává.

„Máme jediný cíl – nechceme to nechat Baníku zdarma. V tabulce nejsme v komfortní situaci a musíme čekat na ztrátu Baníku, kterou asi velmi pravděpodobně neudělá. Teď musíme kluky připravit na dalekou cestu do Sokolova. Na hráče budu apelovat, abychom zápas zvládli a hráli o postup do posledního kola,“ uzavírá Roman Skuhravý.


sdílet