Baráž je tady, devatenáctku čeká Třinec

13. 6. 2017
Redakce

Opava – Naděje na udržení Dorostenecké ligy žije. Stačí k tomu jediné – zvládnout barážové dvojutkání s Třincem. Slezský FC první duel odehraje ve středu 14. června od 17 hodin pod Javorovým, odveta na hřišti za koupalištěm je na programu v sobotu od jedenácti hodin.

Poslední kolo Dorostenecké ligy bylo dramatické. Opava musela vyhrát na Slovácku a spoléhat na to, že Karviná porazí Jihlavu. Tento scénář se naplnil. „Na Slovácku jsme odehráli dobré utkání. Prvních šedesát minut bylo výborných. Poté, co domácí dali druhý gól, byl závěr o pořádných nervech,“ vrací se k sobotnímu střetnutí opavský trenér Alois Skácel.

Pro SFC není baráž žádnou novinkou. „Letos jsme v ní nemuseli být, kdyby o druhém bodu nerozhodovaly penalty, ale na kdyby se nehraje,“ konstatoval kouč devatenáctky Slezského FC.

Třinec by do nejvyšší soutěže taky rád. „Baráž nemá favorita. Třinec udělal v mládeži velký progres. Hráči nabírali zkušenosti v juniorské lize,“ mapuje barážového soupeře Alois Skácel. „Navíc měl větší čas na regeneraci,“ dodává.

„V náš prospěch hovoří barážové zkušenosti,“ zvedá prst trenér opavského staršího dorostu, který má pro vrchol sezony kompletní sestavu.


sdílet