Devatenáctka v prvním zápase remizovala

15. 6. 2017
Redakce

Třinec – Dobře vykročila do barážového dvojzápasu s Třincem opavská devatenáctka. Ze soupeřovy půdy veze remízu 1:1 a tím i dobrou výchozí pozici do odvety. Na druhou stranu k vítězství měla Opava rozhodně blíže než domácí.

Už ve třetí minutě šla Opava do vedení. Socha se dostal k hlavičce po odraženém míči, trefil tyč, balon se následně odrazil od gólmana Kubíka do branky. A hosté mohli mít brzy další důvod k radosti. Super šanci měl Kolísek. Další pokus Sochy ovšem zastavila tyč. „Začali jsme dobře. Prvních třicet minut bylo našich,“ podotkl trenér Alois Skácel. „Škoda, že jsme si nevypracovali vyšší náskok,“ litoval opavský stratég.

Následně se hra odehrávala mezi oběma šestnáctkami. „Soupeř hrál tvrdě, a nás to rozhodilo. V době, kdy jsme chtěli přidat druhou branku, jsme inkasovali,“ povzdechl si Skácel.

Za nerozhodného stavu mohl Slezskému vrátit vedení Kolísek, ale nedal. „Musíme bojovat dál. Kluci se přesvědčili, že jim Třinec nedá nic zadarmo. Věřím, že sobotní odvetu zvládneme,“ zakončil trenér opavského devatenáctky.

Sobotní odveta na hřišti za koupalištěm má výkop v 11 hodin.

Třinec – Slezský FC Opava 1:1 (0:1)
Branky: 78. Lanc – 3. Kubík (vlastní).
Rozhodčí: Vojkovský – Mojžíš, Bureš.
ŽK: Lanc, Lasota – Keller, Vrána.
Diváci: 221.
Opava: Vyklický – Keller, Kolísek, Štefka, Hurta – Kuznik, Rychlý, Souček (79. Dybal) – Vrána (62. Musila), Veselý (71. Litwiak), Socha (86. Fusek). Trenér: Alois Skácel.
sdílet