Devatenáctka v závěru srazila Třinec a urvala záchranu

17. 6. 2017
Redakce

Opava – Starší dorostenci Slezského FC si mezi elitou zahrají i příští rok. Baráž s Třincem totiž opavská omladina zvládla, když po remíze v úvodním duelu dokázala svého soupeře porazit v poměru 4:1.

Slezský FC vstoupil do zápasu skvěle. Blízko první branky byl hned v úvodu Hurta, jenže jeho střelu vytěsnil mimo branku Kubik. Krátce nato scházel Sochovi k míči jen krok, ale poté už se Opavští radovali. Po rohu napálil odražený balon do brány Veselý a Opava vedla.

Hosté zničehonic udeřili, když zaváhání opavské defenzivy využil Štefánik, jenž prostřelil Vyklického a srovnal na 1:1. Dlouho vyrovnaný zápas strhli na svou stranu žluto-modří.

V 72. minutě po přímém kopu Kuzníka neudržel Kubik balon v rukavicích a číhající Dybal zblízka poslal míč do sítě. Vzápětí střídající Litwiak prošel s míčem až k hranici šestnáctky a přízemní ranou k pravé tyči zvýšil na 3:1.

Poslední gól si pak po pěkné akci Sochy srazil do vlastní sítě hostující Paholík a bylo jasno. Opava si nejvyšší dorosteneckou soutěž zahraje také v příští sezoně.

„Loni jsme se zachránili bez baráže, ale ta letošní byla nejtěžší ze všech tří, které jsem tady zažil. Jsem rád, že to mám za sebou a myslím, že i kluci. Dá se to zvládnout, ale psychicky je to náročné,“ přiznává trenér opavského staršího dorostu Alois Skácel.

Třinecký tým totiž dokázal se Slezským FC držet krok. „Třinec zkvalitnil práci s mládeží a letos to byl vrchol. V obou utkáních byl výborný, pro nás více než důstojný soupeř,“ ocenil kvalitu protivníka.

„Moji kluci rok dřeli. Byl to strašně poctivý ročník. Měli to těžké hlavně psychicky. Ve všech osmi utkáních, které jsme remizovali, jsme následně prohráli v penaltovém rozstřelu. Kdybychom aspoň polovinu zápasů zvládli, zachránili bychom se bez baráže,“ má jasno zkušený kouč.

„Rozhodly kvalita, kondice i větší chtění. Nyní je důležité, aby kluci makali dál a zvládli přechod do mužského fotbalu,“ dodal na závěr Alois Skácel.

Slezský FC Opava U19 – FK Fotbal Třinec U19 4:1 (1:1)
Branky: 7. Veselý, 72. Dybal, 79. Litwiak, 83. vlastní Paholík – 29. Štefánik.
Rozhodčí: Slabý – Lakomý, Vrťo.
ŽK: Samiec, Potůček (oba Třinec).
Diváci: 275. Opava: Vyklický – Keller, Kolísek, Štefka, Hurta – Kuzník, Rychlý, Schlossár (66. Dybal) – Musila (58. Vrána), Veselý (77. Litwiak), Socha. Trenér: Alois Skácel.


sdílet