Slezský FC odstartoval letní přípravu. V kabině se objevily nové tváře

17. 6. 2017
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Konec dovolené a návrat do práce. Fotbalisté Slezského FC už v polovině června zahájili letní přípravu. V opavské kabině se objevila řada nových tváří v čele s Pavlem Zavadilem.

Místo v šatně hledali ještě Joel Ngandu Kayamba, Michal Stříž, Vojtěch Šrom, Radim Baranek a Matěj Končal s Jiřím Marešem. „Všichni nás budou vidět v roli jednoho z favoritů soutěže a na to musíme být připraveni. Chceme vytvořit takové konkurenční prostředí, abychom měli na kluky ještě větší páky. Uvidíme, jak si to sedne,“ říká opavský kouč Roman Skuhravý.

„Hráče jsme vybírali pečlivě a uvidíme, jak noví kluci zapadnou do kolektivu. Prvotně jsem rád, že jsme udrželi lídry týmu. Michal Stříž a Joel Kayamba jsou hráči, kteří už mají leccos za sebou a je před nimi velká budoucnost,“ pokračuje.

„Matěj Končal s Jirkou Marešem stoprocentně mají talent. Já i oni to bereme tak, že je to pro ně jedna z posledních příležitostí, jakým způsobem se vrátit do velkého fotbalu. Jsem připravený společně s klubem jim k tomu vytvořit podmínky. Záleží jen na nich, jak to uchopí,“ dodává trenér Slezského FC.

Zatím nejzvučnější posilou je ovšem zkušený záložník Pavel Zavadil. „Pavel je přirozený lídr, to je prostě dané. Daleko důležitější pro nás je, abychom ušili takový způsob hry, kde ho maximálně využijeme. Vedle toho, abychom dobře potrénovali a připravili mužstvo, to bude nejdůležitější prvek přípravy – tvorba způsobu hry, abychom využili Pavlovy kvality. To je jedna z věcí, na které budeme pracovat,“ popisuje Skuhravý.

Ten bude chtít mít kádr co nejdříve pohromadě. „Uděláme to stejným způsobem jako minulé léto. Měsíc do začátku soutěže chceme mít kádr, se kterým půjdeme do sezony. Přijdou na zkušenou tři kluci z dorostu, kteří dohráli baráž. To ale bude spíš na oťukání. Chceme utvořit kádr 18 + 3 hráčů. Teď mají hráči možnost bojovat o flek v kádru. Kdo tady zůstane, s těmi budeme pracovat,“ vysvětluje opavský kouč, jenž nabíral energii ve společnosti nejbližších.

„Se svou rodinou jsem byl patnáct dní, což mě obrovsky nabilo. Jsem jednoznačně natěšený. Těšil jsem se na to, kdy to vypukne, i když mi všichni včetně hráčů a realizačního týmu nadávají, že je to moc brzo,“ směje se. „Sezona, která nás čeká, ale bude náročnější než uplynulá. Máme před sebou spoustu práce,“ ví Roman Skuhravý.

Program přípravy:

24. 6. Sigma Olomouc – Slezský FC Opava
28. 6. Skalica – Slezský FC Opava
2. 7. Slezský FC Opava – Vítkovice (hřiště Štěpánkovice)
5. 7. Slezský FC Opava – Odra Opole (hřiště Žimrovice)
8. 7. Karviná – Slezský FC Opava
12. 7. Slezský FC Opava – Žilina B (hřiště Jakubčovice)
15. 7. – soupeř v jednání
22. 7. první kolo MOL Cupu
sdílet