David Jukl přichází na hostování ze Zbrojovky Brno

21. 2. 2013
Redakce

Slezský FC dnes dotáhl příchod 22letého ofenzivního hráče Davida Jukla, který bude v jarní části sezóny v Opavě hostovat z mateřského klubu Zbrojovka Brno.

„Věřím, že mančaft je tu dobrý, pořádně se o to na jaře porveme a určitě to dobře dopadne,“ tvrdí David Jukl.

Ve Slezském FC působil tento hráč už od 9. ledna, kdy započal svou zkoušku. Brzy na sebe upozornil čtyřmi brankami v připravných zápasech, v posledních týdnech však absentoval z důvodu nemoci.

„Když mi na začátku ledna zavolal pan Jarůšek, jestli chci jít na zkoušku do Opavy, tak jsem neváhal. Teď se to bohužel kvůli mé nemoci táhlo, dostal jsem antibiotika a nemohl jsem hrát. Pořád jsem ale doufal, že to dopadne,“ říká David Jukl.

Tento ofenzivní hráč si v přípravě vyzkoušel více pozic, hrál na obou krajích zálohy i v útoku. „Většinou jsem v kariéře nastupoval jako střední útočník nebo podhrotový hráč. Je mi ale jedno, kde hraju, vyhovuje mi to na více místech,“ tvrdí útočně laděný fotbalista.

„Těším se na zahájení sezóny a hlavně na atmosféru na Městském stadionu. Hrál jsem tu jen jednou, a to v roce 2010 za B-tým Zbrojovky Brno. Prohráli jsme 3–4 gólem z přímého kopu v 92. minutě,“ vzpomíná David Jukl na utkání, v němž se v dresu soupeře zapsal mezi střelce.

„V Opavě se mi líbí, jsem tu už nějakou dobu a město dobře znám. Už také bydlím na bytě se Zdeňkem Partyšem a Václavem Zapletalem. Nastěhoval jsem se k nim do volného pokoje a všechno nám klape dobře,“ říká s úsměvem 22letý fotbalista.


sdílet