Uvidíme, zda budou všichni pokračovat, hlásí Skuhravý. Přijdou škrty?

26. 6. 2017
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Slatinice – Opavští fotbalisté absolvovali premiérovou zápasovou prověrku letní přípravy, když ve Slatinicích sehráli dvojutkání s olomouckou Sigmou. Jak hodnotil první vystoupení svého celku trenér Slezanů Roman Skuhravý?

„Jsem hodně spokojený s prvním poločasem potažmo celým prvním zápasem. Z obou stran to mělo vzhledem k únavě, počasí a začátku přípravy hodně zajímavé parametry. Bylo vidět, že mužstvo, i když bylo plus minus namíchané stejně, daleko víc chtělo a dodržovalo věci, na kterých dbáme. Proto to mělo takovou úroveň. S prvním zápasem jsem hodně spokojený,“ zopakoval Roman Skuhravý.

Úvodní duel skončil remízou 2:2. Naopak ve druhém zápase Opava prohrála 2:3, když po první půli platil hrozivý stav 0:3. „Druhé utkání se mi nehodnotí moc dobře. Výkony některých hráčů i těch, na kterých byla postavená minulá sezona, nebyly dobré. To zaprvé. Druhá věc je to, jakým způsobem nechají soupeře utéct do výsledku 0:3. Ve druhém poločase jsme to kosmeticky trochu upravili, ale hra nebyla dobrá ani v něm,“ mrzelo opavského trenéra.

„Jsem rád, že se nikdo nezranil, a že jsme v únavě viděli nové hráče. Zápas nám ukázal hodně. Sedneme si a uvidíme, k čemu dospějeme,“ naznačil Skuhravý první škrty v rodícím se kádru.

„Uvidíme, jestli u nás ještě budou všichni pokračovat, nebo se s někým rozloučíme. To, co jsem viděl, mi stačí. Je to profesionální sport, v něm se moc příležitostí nedává. Záleží na každém, jak je připravený bojovat o místo v kádru profesionálního klubu,“ řekl.

Na skvěle připraveném trávníku ve Slatinicích chyběl brankář Vojtěch Šrom, který by měl chytat ve středu proti Skalici. Chyběli také Tomáš Smola a Radim Grussmann. „U něj jsme se dohodli, že bychom byli rádi, kdyby půlroku někde hostoval. Tomáš Smola měl lehčí zdravotní problém, nechtěli jsme riskovat,“ vysvětlil Roman Skuhravý.

Ve středu čeká jeho hráče další zápasový test. V Hovoranech u Hodonína se střetnou se slovenskou Skalicí.


sdílet