Příchod do Opavy vnímám jako pozitivní změnu, hlásí Pavel Zavadil

27. 6. 2017
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Slatinice – Opava servíruje do druhé ligy fotbalové celebrity. Po Zdeňku Pospěchovi tuto štafetu převzal Pavel Zavadil. Skvělý technik by mohl klidně v devětatřiceti válet v lize a nabídky měl. Zvítězila rodina a fotbalista, který kopal mimo jiné i za Spartu v Izraeli nebo ve Švédsku se na dva roky upsal Slezskému FC.

Když pomineme exhibiční Vánoční zápasy, premiéru v opavském dresu si odbyl v sobotu ve Slatinicích proti olomoucké Sigmě. Nastoupil v sestavě, kterou trenér Roman Skuhravý chválil.

Pavle, jaká byla premiéra v opavském dresu?
Po hodně náročném týdnu jsme odehráli dobré utkání. První poločas měl parametry, všichni odvedli dobrou práci. Škoda jen, že jsme nevyhráli, protože šanci jsme na to měli.

Říkáte náročný týden, měl jste třeba vy jako jeden z nejstarších nějaké úlevy?
Ne, ne. Kvůli střevním potížím jsem vynechal jen jeden den. Tenhle blok přípravy musím zvládnout, pak z něj budu těžit celou sezonu.

Trenér Skuhravý říkal, že musí styl hry napasovat na vás….
Mně se fotbal, který Opava hrála loni, hodně líbil. Pro mě je důležité, abych se s mužstvem co nejrychleji sžil a pochopil automatismy. Kluci hrát umí, mají systém, který já musím pochopit.

Jak vnímáte vy a vaše rodina fakt, že konečně nemusíte nikam cestovat?
Pro mě to krásná změna. Nemusím vstávat o půl sedmé, jak jsem to dělal v posledních pěti letech, když jsem jezdil do Brna. Teď vstávám v klidu, vlastně až mě malý vzbudí. Mám čas posnídat. Je to pro mě pozitivní změna, do práce mohu klidně jezdit na kole.

Co vaše koleno, které vás na čas loni vyřadilo ze hry?
Musím zaklepat, drží. Pan doktor Novák odvedl dobrou práci. Nemám potíže, nijak mě to neomezuje.

Při některých zápasech Brna jste z tribuny vypadal otráveně…
Možná to tak vypadá, ale jsem strašně pozitivní člověk. Asi je to dáno tím, že chci pořád vyhrát, a to i na tréninku. Mám to jasně dané, těším se na každý trénink. Jak už se bude blížit liga, najedu na svůj režim a pojede to.

S přehledem máte na ligu. Nemrzí vás, že jste skončil ve druhé?
Vůbec ne. Opavu jsem si vybral už proto, jak to tady dobře funguje. Má ambice, já budu doma. Věřím, že do ligy se vrátím s Opavou.

A poslední otázka, kde jste strávil letní dovolenou?
Byli jsme s rodinou týden na Rhodosu. Moře nám všem hodně prospělo.


sdílet