Opavský Mireček se blýskl krásným gólem a zvyká si na bránění

11. 7. 2017
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Nová opavská akvizice z Demokratické republiky Kongo Joel Kayamba se jeví jako velká posila. Ofenzivně laděný fotbalista v přípravném zápase s Karvinou zaujal, a to nejen krásným gólem. Na svou stranu si poměrně brzy získal fanoušky, kteří ho začali oslovovat Mirečku.

„Čekali jsme těžký zápas, ale byli jsme lepším týmem než Karviná. Na to, že soupeř hraje ligu, toho až tolik nepředvedl,“ ohlížel se za utkáním Joel Kayamba, který se v prvním poločase blýskl krásným lobem.

„Když mám balon v takové situaci, snažím se zakončit. Byl to risk, ale vyšlo to,“ smál se. Na kraji zálohy se cítil jako ryba ve vodě. „Jsem zvyklý hrát na křídle, ale v Opavě musím i bránit. V Pardubicích jsem hrál jenom dopředu. Zvykám si,“ podotkl pětadvacetiletý fotbalista.

Trenér Roman Skuhravý zatím dává hráčům dost zabrat. „Mám těžké celé tělo, takhle hodně jsem ještě netrénoval,“ přiznal Kaymba. V Opavě se mu zatím líbí. „Je to profesionální klub. Jsem moc rád, že jsem tady. I město je hezké, i když jsem si ho ještě úplně neprošel. Už se těším na první zápas,“ řekl jeden ze tří zahraničních hráčů v opavské sestavě, který je stále ve spojení se svým pardubickým spoluhráčem Kimem.

„Je to prima kluk, v Pardubicích jsme spolu bydleli, tím ho zdravím,“ zakončil Kayamba.


sdílet