Brutální trénink, pak výhra. Jsem rád, že jsme zápas zvládli, říká Skuhravý

13. 7. 2017
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Jakubčovice nad Odrou – Opavské áčko ladí formu na novou sezonu na soustředění ve Švamlově mlýně a Jakubčovicích. Jeho součástí bylo i středeční utkání s béčkem Žiliny, které Opava vyhrála 6:3.

Dne předtím absolvoval tým tvrdý trénink, který se dal označit svou náročností jako brutální. Bylo vidět, že hráči mají toho plné brejle. „Jsem rád, že jsme po brutálním tréninku zápas zvládli,“ řekl Roman Skuhravý.

Mohla se náročnost tréninku projevit ve středečním duelu? „Toho jsem se nebál. Šlo o to, abychom zápas absolvovali. Jednoznačně jsme chtěli, aby pětačtyřicet minut odpracoval každý hráč v rámci možností. Na klucích byla vidět abnormální únava. O to více mě mrzí, jakým způsobem jsme přistupovali k defenzivní činnosti, protože takové góly nemůžeme dostávat.“

I když se zkušený stratég během utkání několik nasupeně podíval směrem k hráčům, po utkání byl spokojený. „Jsem spokojený s tím, že se nikdo nezranil a také s tím, že jsme mohli zápas s běhavým soupeřem absolvovat,“ řekl opavský kouč.

Opava dala mladým Šošonům šest branek, mohla jich ale dát i více. „Koncovku řešíme neustále, a to ve všech průpravkách, protože to je náš způsob hry. Chceme mít co nejvíce šancí, a proměňování ještě vyladíme. Nyní jsem hodně spokojený s prací Nejmi Kuzmanoviće. Věřím, že mu tři góly pomohou. Škoda, že nebyl odměněný David Puškáč, protože tvrdě pracuje a jako útočník by potřeboval gólovou podporu,“ poznamenal Skuhravý.

Přípravu si zatím kouč pochvaluje: „Kluci pracují výborně. Tento tým má výbornou pracovní morálku.“ Neremcají hráči nad náročností tréninků? „Neříkají nic, mlčí, to znamená, že je to náročné. Máme ale takovou domluvu, že ponadávat si mohou, když to já neslyším,“ usmívá se trenér Slezského FC.


sdílet