Radomír Hlaváč: Vystoupení na turnaji hodnotíme pozitivně

21. 2. 2013
Redakce

Opavská šestnáctka skončila na Memoriálu Vlastislava Marečka těsně před branami finálového turnaje, když v přímém souboji o postup podlehla Zlínu.

Utkání na umělé trávě v Hranicích dvakrát postihla silná vánice, která pokryla hřiště vrstvou sněhu. S podmínkami se lépe vyrovnali hráči Zlína, kteří stejně jako jejich starší kolegové z kategorie U17 budou reprezentovat Moravu na závěrečném turnaji čtyř týmů.

Trenér SFC Opava U16 Radomír Hlaváč zhodnotil zápas za trenérský tým takto: „V dnešním utkání jsme nepodali dobrý výkon. Kluci měli v hlavách důležitost zápasu a vidina postupu do finále turnaje jim svazovala nohy. Z našeho pohledu hrála většina hráčů pod své možnosti.“

Trenéra mrzel především způsob, jakým tým inkasoval branky. „Otočilo se k nám zády i to fotbalové štěstíčko. Dali jsme si dva vlastní góly a třetí branka soupeře padla po teči obránce a následné dorážce,“ řekl trenér mladšího dorostu.

„Musíme však sportovně přiznat, že soupeř byl dnes lepší a do finále postoupil zaslouženě,“ dodal k zápasu se Zlínem Radomír Hlaváč.

Opavská šestnáctka na Memoriálu Vlastislava Marečka odehrála šest utkání. I přes zklamání z prohry ocenil trenér výkony v přechozích utkáních: „Celkově turnaj hodnotíme pozitivně. Svoji skupinu jsme vyhráli bez ztráty jediného bodu při celkovém skóre 25:7, což je pět vstřelených branek na utkání.“

„Dostali jsme se mezi pět nejlepších mužstev z 33 účastníků. Považujeme to za úspěch mužstva U16, na kterém se však podíleli všichni trenéři v Opavě, pod jejíchž vedením hráči v minulosti prošli. Je to dobrou vizitkou klubu a jeho práce s mládeží,“ dodal trenér Hlaváč.

SFC Opava U16 – FC Fastav Zlín U16 1:4 (0:2)
Branka SFC: Helebrand A.
Sestava: Kotala (41. Muczka) - Helebrand M., Tesařík, Kuzník, Said Sámir - Rybenský (41. Vitoul), Berger, Večerek, Janetzký - Helebrand A., Harazin (41. Adamovský). Trenéři: Radomír Hlaváč a Petr Deseyve.


sdílet