Opava slaví postup. Zápas jsme měli pevně ve svých rukou, říká Skuhravý

20. 7. 2017
Redakce

Jeseník – Žádná procházka růžovou zahradou nečekala opavské fotbalisty v prvním kole MOL Cupu na půdě Jeseníku. Divizní soupeř se vydal na maximum, se Slezským FC držel v první půli krok, ale pak Opavští přitlačili, a nakonec v klidu dokráčeli k vítězství 4:2.

Slezané začali skvěle a po osmi minutách vedli, když se trefil Smola. Pak ale nevyužil šanci Mozol a domácí Navrátil srovnal. V závěru první půle pak Lasák skvěle vytáhl ránu stejného hráče.

„Je to o prvním soutěžním utkání, o výborném výkonu domácích, kteří hráli na hranici svých možností. Nebyli jsme dobří v defenzivě, proto jsme si to zkomplikovali. Očekávali jsme to. Když si vzpomenete na loňskou sezonu a zápasy v Petřkovicích nebo Šumperku, pohárová utkání zkrátka taková jsou,“ hodnotí Roman Skuhravý. „Zápas jsme ale jinak měli pevně ve svých rukou. Jsem rád, že jsme první utkání zvládli,“ dodává jedním dechem.

V kabině o přestávce prý žádná bouřka neproběhla. „Vůbec. Těchto zápasů jsem už zažil tolik… Je to o našem pohybu. Pomohl nám Smola. Vedli jsme, a že nám to pak trefí borec z dálky, to se stane. Trochu jsme si to zkomplikovali, ale i tak jsme měli dost příležitostí, abychom rozhodli vyšším rozdílem. S postupem jsme spokojeni,“ pokračuje trenér Slezského FC.

Po změně stran zaúřadoval útočný zabiják Tomáš Smola, který dvěma góly během čtyř minut završil hattrick a rozhodl zápas. „Každému útočníkovi to pomůže. Nebavíme se o ničem jiném. Kuzma s Jurcem na tom byli trošku líp, ale Smolík se v posledních zápasech rozjíždí a teď si zvedne sebevědomí,“ věří Skuhravý.

„My v sezoně určitě budeme potřebovat všechny čtyři útočníky, takže jsme rádi, že Smolík dal tři góly. Škoda, že Pušky neproměnil šanci před gólem Kuzmy. Už taky nutně potřebuje dát branku,“ uzavírá opavský kouč.


sdílet