Duel se Zlínem? Ukázal nám řadu věcí, tvrdí Skuhravý. Tlak si nepřipouští

22. 7. 2017
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Konec testování a zkoušení. Jde se na věc. Opavští fotbalisté uzavřeli letní blok přípravných utkání generálkou se Zlínem, ve které remizovali 1:1. Teď už jen doladit detaily a hurá do nového ročníku Fortuna národní ligy.

„Jsem šťastný, že jsme tenhle zápas mohli hrát, protože jsme se potkali se soupeřem, který má skvělou kvalitu, hraje agresivně a rychle. Bylo vidět, že je to věc, na které musíme neustále pracovat. Na obranu mých hráčů musím říct, že s takovým způsobem hry jsme se za celý rok, co jsme spolu, potkali poprvé. Utkání od A do Z splnilo požadavek, který jsme na něj měli. Ukázalo nám věci, na nichž chceme pracovat,“ pochvaluje si opavský kouč Roman Skuhravý.

„Zápas nám navíc ukázal, že jsme kondičně připraveni, protože jsme poprvé hráli větší část utkání bez míče, na což nejsme zvyklí,“ dodává.

Opavská sestava, která nastoupila proti Zlínu se bude od jedenáctky, jež vyběhne na stadionu Valcířů, s největší pravděpodobností lišit. „Chyběli nám tři hráči a taky Smola s Jursou, kteří byli na lavičce, měli drobné šrámy. Sestavu budeme dávat dohromady podle zdravotního stavu. Utkání nám ukázalo, že ve středu hřiště jsme nebyli úplně přesní, ale fakt musím říct, že kvalitní pressing Zlína nám dělal starosti a nebylo moc fází hry, kdy jsme si na to zvykli. Sestavu určíme podle týdenního cyklu. V sobotu nás čeká úplně jiný soupeř,“ připomíná Skuhravý.

Ne všichni jeho hráči jsou ale stoprocentně fit. „Jsou to drobnosti, které jsou nepříjemné. Petr Zapalač i Venca Jurečka mají drobné šrámy, ale věříme, že v pondělí se zapojí do plnohodnotného tréninku tak, abychom byli kompletní. Samozřejmě pokud ne, hrát budou zdraví hráči. Sezona je totiž dlouhá,“ uvědomuje si trenér Slezského FC.

Opava coby favorit? Tlak si nepřipouštíme, hlásí Skuhravý

Ten už se nemůže dočkat startu ostré sezony. „Jednoznačně se těšíme, až to vypukne,“ potvrzuje. V úvodním kole se Opavští vydají do Frýdku-Místku. „Je to derby. Poskládali tam nové mužstvo. Hráli jsme s nimi poslední zápas na podzim. Očekávám tuhý boj. Pokud chceme body, musíme odehrát to nejlepší, co umíme,“ velí Roman Skuhravý.

Jeho tým bude považován za jednoho z hlavních favoritů Fortuna národní ligy. Jsou na to Slezané připraveni? „Jsem přesvědčený, že naše mužstvo roste a roste také v tomhle směru. Žádný tlak si nepřipouštíme. Udělali jsme všechno pro to, abychom byli na sezonu připraveni. Jdeme zápas od zápasu. V každém chceme urvat body, ale s maximálním respektem k soupeřům. Letos to bude jiná sezona než loni. Bude daleko vyrovnanější, nebudou v ní dva favorité jako loni. O to těžší to bude pro všechny týmy, které budou pomýšlet na postup,“ uzavírá.


sdílet