Těžké jsme si to udělali sami, ví Skuhravý. Zavadil už trénoval

15. 8. 2017
Redakce | FOTO: Deník / Petr Dušek

Prostějov – Opavští fotbalisté si poradili s houževnatým soupeřem z Prostějova po výsledku 3:1, ale lehká prácička to rozhodně nebyla. Výkon favorita zejména v prvním poločase neoslnil. Jak zápas hodnotil Roman Skuhravý?

„Těžké jsme si to udělali zejména sami v prvním poločase, protože jsme hráli bez pohybu a stačila na nás jednoduchá agresivita domácích. Věděli jsme, že přijdou s maximálním odhodláním to s námi zkusit. I když jsme je nepouštěli do žádných brankových příležitostí ani my jsme si nic nevypracovali. Hra byla plná nepřesností,“ kroutí hlavou opavský kouč. „Někteří hráči mě za výkon v prvním poločase s prominutím nasr..i,“ soptí.

Po změně stran se Slezané zvedli, trefili se třikrát a zápas nakonec v klidu dotáhli do vítězného konce. „Ve druhém poločase jsme byli lepším týmem. Zlepšili jsme se a vypracovali si brankové příležitosti. Trošku jsme si to zkomplikovali krásnou brankou domácích, ale ve druhé půli jsem měl klid. Viděl jsem naši ofenzivní sílu a bylo jen otázkou času, kdy to proměníme. Před domácími ale smekám, jakým způsobem s námi sehráli první poločas,“ přiznal soupeři kredit.

V sobotu do Opavy dorazí sokolovský Baník s trenérem Pavlem Horváthem, se kterým Roman Skuhravý hrával v Jablonci. „Pro mě to znamená jediné, že jej po dlouhé době uvidím. Je mi ale úplně jedno, kdo přijede. Mě nezajímá, kdo je trénuje. Mě zajímá, jakým způsobem hrají, a jak se na ně máme připravit,“ tvrdí trenér Slezského FC.

„Vždycky se koukám, co mužstvo předvádí, a ne na to, kolik má bodů v tabulce. Jejich bodové hodnocení jednoznačně nekoresponduje s tím, jakým způsobem hrají. Z těch čtyř zápasů nás čeká nejtěžší soupeř,“ má jasno Skuhravý. „Pro nás bude každé utkání takové, jaké si ho uděláme. Chceme ho zvládnout, protože by bylo hezké potvrdit těžce vydolované body z Ústí nad Labem,“ dodává.

Jak vypadá zdravotní stav Pavla Zavadila, který odstoupil po první půli utkání v Ústí nad Labem? „Zavoš byl v úterý individuálně trénovat. Ve středu by se měl připojit k týmu. Uvidíme, jak ho to bude limitovat, ale věříme, že do zápasu bude připraven,“ uzavírá optimisticky Roman Skuhravý.


sdílet