Los 3. kola MOL Cupu se blíží. Na koho může narazit SFC?

21. 8. 2017
Redakce

Opava – Pomalu jde do tuhého. Český pohár se posunul do fáze, ve které se představí i nejúspěšnější tuzemské kluby uplynulého ročníku. Na koho mohou narazit opavští fotbalisté ve třetím kole MOL Cupu?

Před losem bude rozděleno všech 32 týmů soutěže rozděleno do tří košů. V prvním koši se ocitnou všechny prvoligové kluby včetně Slezského FC, který se do první kol dostal coby finalista z uplynulé sezony MOL Cupu (licenční nasazené kluby). Ve druhém koši se sejdou celky Fortuna národní ligy (licenční nenasazené kluby) a do třetího koše budou zařazena mužstva z nižších soutěží (nelicenční kluby).

Los proběhne takto. Samotný akt losování proběhne takto: Nejprve přijdou na řadu kluby ze třetího koše, k nimž bude vylosován někdo z koše prvního. Tím vznikne sedm dvojic, přičemž klub ze třetího koše je vždy domácí.

Poté zůstane devět celků v koši prvním a druhém. Dále se tedy losuje jeden a jeden z obou košů s tím, že se losem ještě určí domácí tým bez ohledu na soutěž. Tak vznikne zbývajících devět dvojic.

Los se uskuteční 30. srpna v Praze na Strahově a poběží v přímém přenosu na televizní stanici ČT sport.

Rozdělení klubů do jednotlivých košů

1. koš 2. koš 3. koš
Slavia Hradec Králové Písek
Plzeň Příbram Živanice
Sparta Vlašim Kroměříž
Boleslav Znojmo Valašské Meziříčí
Teplice Ústí HFK Olomouc 
Zlín Žižkov Hodonín
Dukla Táborsko Domažlice
Jablonec Třinec
Liberec Sokolov
Karviná
Slovácko
Bohemians
Jihlava
Olomouc
Ostrava
Opava

sdílet