Kapitán zařídil tři body. Je to velká vzpruha, hlásí hrdina Žídek

23. 8. 2017
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

Opava – Jeho týmu hrozila další domácí ztráta. A tak za to vzal. Běžela 80. minuta, když si coby stoper naběhl na parádní centr Petra Zapalače, hlavou lízl balon a trefil opavské vítězství v poměru 2:1. Seznamte se, kapitán Slezského FC Jan Žídek.

„Se Simem (Simerským – pozn. red.) chodíme do zakončení dost často. Trenér to po nás chce a já jsem jen rád, že to jednomu z nás vyšlo,“ usmívá se opavský stoper.

Jak se celá situace seběhla? „Odpoutal jsem se od obránce a balon jsem jen lehce tečoval,“ popisuje Jan Žídek svou trefu. „Se Zapim (Petrem Zapalačem – pozn. red.) se znám hodně dlouho. Ve Frýdku-Místku mi to sem tam pokládal, takže jsem věděl, kam asi míč půjde,“ dodává.

Přitom krátce předtím Nešický upaloval sám na Fendricha, který ho fantasticky vychytal. „Moc jsem toho neviděl, protože jsem vzal nohy na ramena a pelášil dozadu. Díky Vildovi jsme zůstali ve hře. Říkal jsem mu, že konečně taky něco chytne,“ směje se kapitán Opavy.

Pro sebevědomí mužstva je vítězství nad Táborskem velmi důležité. „Pro moje určitě, velká vzpruha je to i pro tým, vyhrát jsme potřebovali. I předchozí zápas jsme pracovali dobře. Na tréninku makáme, v týmu je pohoda. Věřil jsem, že utkání dokážeme zlomit na svou stranu,“ tvrdí urostlý obránce.

Sluší se pochválit také opavského soupeře z jihu Čech, který svým sympatickým výkonem přispěl ke kvalitě úterního duelu. „Táborsko bylo hernějším soupeřem než Sokolov. Ten tady přišel v podstatě s autobusem. Táborsko se snažilo hrát fotbal, i když jsme ho potom přimáčkli, takže zalezlo. Trenér nás nabádá k tomu, abychom byli trpěliví. Teď jsme byli a naštěstí to vyšlo,“ pokračuje Žídek.

Díky vítězství se Opavští vrátili zpátky na špici Fortuna národní ligy. Kdyby tam Slezané setrvali celou sezonu, nebylo by to vůbec špatné. „Určitě bychom si nezlobili, ale soutěž je dlouhá. Čeká nás hodně kvalitních soupeřů, ve hře je spousta bodů,“ krotí optimismus dvaatřicetiletý borec.

V neděli se Slezský FC představí na půdě Znojma. „Bude to těžký soupeř. Znojmo hraje doma dobře, ale my si na něj věříme. Jedeme získat tři body,“ vyhlásil lídr opavské kabiny.


sdílet