Skuhravý po výhře nad Vlašimí: Nejlepší zápas, který jsem v Opavě odkoučoval

24. 9. 2017
Redakce

Opava – Slezané si na svém stadionu poradili s Vlašimí, se kterou sice po první půli prohrávali, ale pak předvedli skvělý obrat. Hned v úvodu druhého poločasu k němu zavelel povedenou bombou Kayamba a po hodině hry na něj navázali Kuzmanović s Jurečkou. Slezský FC nakonec zvítězil 3:1 a opavský kouč Roman Skuhravý zářil po utkání spokojeností.

„Hráli jsme výborně i v prvním poločase. Musíme si uvědomit, že proti nám stál výborný soupeř, který je přesný, rychlostně vybavený a dokonale zvládá brejkovou hru. Jednu jeho situaci jsme sežrali. Troufnu si říci, že v i v prvním poločase jsme byli přesní a hráli, jak jsme chtěli, i když možná trochu více do šířky. Možná jsme neměli dobrý timing po centrovaných míčích,“ říká na úvod.

„Za to, jak jsme odpracovali druhý poločas, jsme byli zaslouženě odměněni. Troufám si říci, že z mého pohledu to nejlepší zápas, který jsem v Opavě koučoval, protože to byl komplexní výkon od všech hráčů, jak takticky, tak herně,“ pokračuje spokojeně Roman Skuhravý.

Ten znovu vsadil na rozestavení pouze se třemi obránci, i když duel v Třinci vyslal v tomto směru varovný signál – tři inkasované góly jsou zkrátka dost. Tentokrát opavská defenziva fungovala mnohem lépe.

„Koukám, jakým způsobem trénujeme a co nám bude nejvíce vyhovovat. Momentálně máme trošičku problémy na kraji hřiště. Ať už s formou, nebo zdravotně, proto hrajeme takto. Pořád si stojím za tím, že není na škodu zvládat oba způsoby hry. Co se týká Třince, stane se to. My jsme si jednoznačně řekli, že takhle lehkovážně hrát nemůžeme. Respektuji, že uděláme chybu, ale lehkovážnost tam nebyla. Je tam posun,“ tvrdí trenér Slezského FC.

Sestavu musel přizpůsobit i zdravotnímu stavu hráčů. Nastoupit nemohli Pavel Zavadil ani Michal Stříž. „Míša onemocněl den před zápasem. Říkal, že mi ráno zavolá, ale bohužel nebyl v pořádku. Věřím, že bude v pohodě co nejdříve. Mates Hrabina už byl na lavičce. I když ještě není stoprocentní, bude tam pokrok. U Zavoše (Pavla Zavadila – pozn. red.) chceme být trpěliví, i když nám strašně schází. Naše hra má i jiné varianty, jeho návrat nesmíme uspěchat,“ uvědomuje si Skuhravý.

Ve čtvrtek se Slezský FC představí na Žižkově, kde se střetne s domácími viktoriány. „Viděl jsem je minulý týden, v neděli po Třinci. Čeká nás soupeř, který třikrát za sebou prohrál. Doma bude nepříjemný. Loni jsme ho ani jednou neporazili, takže to chceme zvládnout. Připravíme se na ně nejlépe, jak umíme. Budeme se snažit, abychom byli úspěšní,“ uzavírá opavský kouč.


sdílet