Impulsy zabraly. Nejvíc si ale vážím přístupu hráčů, hlásí Skuhravý

29. 10. 2017
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Slezský FC po parádním výkonu smetl nováčka Fortuna národní ligy z Olympie Praha v poměru 5:1. Opavští od začátku jasně určovali tempo utkání a vyjma krátké pasáže, kde Slezanům tolik nedařilo, neotřesitelně dokráčeli ke třem důležitým bodům.

„Před zápasem jsem říkal, že bych byl hrozně rád, abychom slezli z houpačky. Vážím si toho, jak koncentrovaně jsme hráli i přesto, že jeden z cílů zápasů byl, abychom nedostali gól, bohužel se tak stalo. Jsem ale přesvědčený, že pokud budeme takto dál pracovat, dřív, nebo později to přijde,“ říká opavský trenér Roman Skuhravý.

Slezský FC vstoupil do utkání výborně, skóre už po sedmi minutách otevřel Puškáč a po půlhodině hry trefou z penalty zvýšil na 2:0 Kuzmanović. „Moc si vážím toho, jakým způsobem jsme odehráli první poločas. Byli jsme trpěliví a kontrovali jsme jednoznačně hru, krom jedné standardní situace, kdy nám tam propadl balon,“ všiml si kouč slezského celku.

Špatný nebyl ani start druhé půle. „Vstoupili jsme do ní fantasticky, abychom zápas rozhodli. Pak jsme měli desetiminutovou pasáž, kdy jsme byli nepřesní, hodně rozlítaní a daleko od sebe. Bylo to hektické. Jsem rád, že se nám podařilo vstřelit pět branek, ale primárně si nejvíc vážím přístupu hráčů,“ pokračuje.

Opavskou sestavu znovu potkaly změny. SFC nastoupil opět jen se třemi obránci, do branky se dostal Vojtěch Šrom. „Chtěl jsem do týmu dostat impuls. Tím, že nám vypadl Honza Schaffartzik, nastoupil Pavel Zavadil, kterému nejvíce vyhovuje hrát na tři v prostředku. Celý život je na to zvyklý. Vojta Šrom, to byl primární impuls, abychom si uvědomili, že někdy i nejlepší hráč, který nám vychytal zápasy, musí ustoupit tomu, že jsme chtěli pomoci organizaci hry, aby hrál brankář vysoko za řadou. V tom je Vojta dobrý, nic se ale nemění na pozici brankáře číslo jedna,“ upřesňuje Skuhravý.

Novinkou je také nový kapitán. Pásku nově navlékl Nemanja Kuzmanović. „Nebylo to absolutně nic proti Honzovi Žídkovi, Schaffartzikovi nebo Pavlu Zavadilovi. Byl to pouze další impuls, kterým jsem chtěl tým probudit, což vyšlo,“ pochvaluje si opavský trenér.

Pozitivní je, že Slezané po dvou zápasech, ve kterých museli dotahovat, šli v sobotu do vedení a získali potřebný klid. „Pro kluky to nebylo jednoduché utkání. Dobře si uvědomovali, že poslední tři zápasy jsme neodehráli, jak jsme zvyklí. Nejen výsledkem, ale i přístupem a hrou. Jsem rád, že měli sílu a ochotu se vrátit k tomu, co funguje. Věřím, že nám to nějakou dobu vydrží,“ uzavírá Roman Skuhravý.


sdílet