Jursa gólem nalomil Vítkovice, teď vyhlíží Hradec: Musíme ho přejet!

14. 11. 2017
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Ostrava-Vítkovice – Načal Vítkovice, opavský záložník Tomáš Jursa otevřel skóre pátečního derby. Trefil se v první minutě nastavení úvodního dějství a svým gólem vzal týmu s rytířem Vítkem na prsou vítr z plachet. Favorit z Opavy nakonec vyhrál 2:1.

„Potřebovali jsme se zvednout a to se nám podařilo. Nyní musíme přejet v pátek Hradec,“ má jasno osmadvacetiletý záložník. Slezský FC měl sice po celý zápas převahu, avšak herně tolik neoslnila. „Je to ubojované vítězství. Domácí byli nepříjemní a my dost nepřesní. Na můj vkus jsme ztráceli hodně míčů. Na konci poločasu jsme si zvedli gólem sebevědomí,“ vrací se Tomáš Jursa k pátečnímu duelu.

Vítkovice vyrovnaly. Dá se říci, že gólem z ničeho. „Nám tam snad spadne všechno,“ kroutí hlavou hostující záložník. „Inkasovaná branka nás trochu srazila, naštěstí jsme dokázali brzy odpovědět a vyhrát,“ oddychl si odchovanec karvinského fotbalu.

Svěřenci trenéra Romana Skuhravého dávají spoustu branek, mají ale problémy s defenzivou. „Nevím, jestli soupeři mají takové štěstí, nebo my takovou smůlu. Fakt dostáváme hodně gólů, ale jsme spíše útočné mužstvo. Takže musíme střílet góly, a čím víc jich bude, tím víc bodů budeme mít,“ hledá vysvětlení opavský fotbalista.

V pátek čeká na Slezany tým hradeckých Votroků. „Soupeř patří k aspirantům na postup. Nebude to lehký zápas, ale hrajeme doma. Nic jiného než tři body nebereme,“ podotýká Tomáš Jursa. „Chceme pravidelně sbírat body a naplnit cíl, který jsme si dali, a to je postup,“ dodává na závěr.


sdílet