Poslední bitva podzimu je tady, dorazí hradečtí Votroci

16. 11. 2017
Redakce

Opava – V pátek čeká na opavské fotbalisty poslední zápas podzimu. Na stadion do Městských sadů míří hradečtí Votroci. K vidění bude bitva dvou aspirantů na postup, i když je pravda, že Východočeši čekali od podzimní části více.

„Nemohu se zbavit dojmu, že Hradec je pro mě největší kandidát na postup. Sice si představovali vývoj podzimní části jinak, ale do konce soutěže zbývá ještě hodně zápasů a ve hře je celá řada bodů,“ podotkl opavský trenér Roman Skuhravý.

Pro Opavské půjde o poslední zápas tohoto kalendářního roku. „Pro nás je to jednoduché. Hrajeme doma, pokud utkání zvládneme, budeme mít jednatřicet bodů a tím si splníme cíl, s kterým jsme do podzimu šli. Budeme tak mít dobrý základ pro jaro,“ podotkl šéf opavské lavičky.

„Opět se chce prezentovat hrou, která se bude líbit. Pokud k tomu přidáme tři body, bude to nejlepší možné rozloučení s našimi fanoušky,“ pokračoval v předzápasovém povídání Roman Skuhravý.

Votroci okupují v tabulce Fortuna národní ligy šestou příčku, na druhou Opavu ztrácí sedm bodů. „Pro mě je Hradec nečitelným týmem. Postupem přes Teplice se ustálil. Jinak hodně rotovali sestavou,“ přidal postřeh trenér Opavy.

Silnou zbraní Hradce je útočník Jan Pázler, s jedenácti góly nejlepší střelec soutěže. „Na druhou ligu nadstandardní snajpr. Mají také ostré kraje. Martan je podle mě nejrychlejší hráč ligy. Nebezpeční jsou Súkenník, Vlkanova a Schwarz,“ dokončil monitoring soupeřova tábora Roman Skuhravý a dodal: „Musíme si dát pozor na jejich brejky a standardní situace.“

Opava po vítězství ve Vítkovicích změny v sestavě neplánuje. „Pokud nějaké budou, pak jen kosmetické. O místo si řekl oživením ve Vítkovicích Mates Hrabina. Uvidíme, jak na tom bude zdravotně Nemanja Kuzmanović, který na začátku týdne netrénoval. Jinak bychom měli být kompletní,“ uzavřel Roman Skuhravý, jenž ještě prozradil, že v brance nastoupí znovu Vojtěch Šrom.

Páteční utkání hrané na svátek 17. listopadu má výkop na programu ve 13 hodin a jste na něj srdečně zváni.

Pokud budete v Městských sadech chybět, můžete průběh utkání sledovat v televizi díky přímému přenosu na stanici ČT sport, alternativou je textový on-line přenos.

Mikulášská nadílka pro Slezskou nemocnici

Slezský FC pokračuje v každoroční tradici a také letos pořádá ve spolupráci s primářkou dětského oddělení Slezské nemocnice v Opavě MUDr. Dagmar Prejdovou mikulášskou nadílku pro děti.

Opavští fotbalisté navštěvují opavskou nemocnici v předvánočním období pravidelně. Nejinak tomu bude v letošním roce.

Proto prosíme fanoušky, kteří by chtěli pomoci dobré věci, aby se zapojili do této akce a před utkáním s Hradcem Králové (17. listopadu ve 13 hodin) přinesli drobné dárečky pro děti. Sběrné místo bude připraveno ve fanshopu.

Více podrobností přinášíme v samostatném článku.

Bohatý doprovodný program a soutěže

Poslední duel podzimní sezony s Hradcem Králové bude hodně zaměřen směrem k fanouškům. Generální partner soutěže sázková společnost Fortuna zvolila tento duel za šlágr měsíce a pro fanoušky připravila bohatý doprovodný program, který bude ve znamení soutěží. Rozdávat se bude pivo, limonády a čaj zdarma.

Bude připraven také oblíbený Fortuna Kop štěstí. Ve hře je také devět slosovatelných programů. Ceny dodaly společnosti Rabio, Kofola a Panský mlýn.

„Ceny jsou zajímavé, hraje se například tři soudky piva. Věřím, že přijde hodně diváků, kteří budou chtít krásně prožít páteční poobědový čas a pomohou našim klukům k důležitému vítězství nad Hradcem Králové,“ řekl technický ředitel SFC Opava Jaroslav Rovňan.

Bližší informace naleznete v článku.


sdílet