Pokud zopakujeme jaro, budeme v první lize, hlásí bomber Kuzmanović

20. 11. 2017
Redakce | FOTO: Deník / Lukáš Kaboň

Opava – Proti Hradci byl vidět. Dřel a makal, rozjížděl nápadité akce. Navzdory tomu, že se střelecky neprosadil, stihl na podzim nasázet devět branek. Nejlepší opavský kanonýr Nemanja Kuzmanović prožil velmi dobrý půlrok, na jehož konci dokonce coby cizinec nosil kapitánskou pásku hrdého klubu ze slezské metropole.

Opavští fotbalisté si pro fanoušky v duelu s Hradcem Králové připravili pořádné drama a zápletku do poslední minuty. „Čekali jste něco jiného? Já ne,“ směje se Nemanja Kuzmanović. „Teď se samozřejmě všichni usmíváme, protože to dopadlo super. Lepší, než kdybychom vedli od začátku 4:0, a pak jen výsledek udržovali. Byl to super zápas, musel se líbit všem. Předvedli jsme výborný fotbal, jak v prvním, tak druhém poločase. Pořád jsme hráli stejně. Líbilo se mi, že jsme tempo udrželi po celý zápas, nebyly tam pasáže, kdybychom na deset patnáct minut vypadli. Možná to byl jeden z našich nejlepších výkonů,“ vrací se k pátečnímu utkání s Hradcem.

Votroci v Opavě dvakrát vedli. Ještě v 82. minutě drželi hosté náskok 2:1. „Psychicky to bylo náročné. Pořád byl ale čas výsledek otočit, nebo alespoň vyrovnat. Šli jsme si za tím. Duel jsme zvládli dobře jak fyzicky, tak i psychicky. Dostali jsme dvakrát studenou sprchu. Dva šoky. Dostali jsme se z toho ale famózně. Výborně si počínali i kluci, kteří nastoupili z lavičky. Jak Jurec (Václav Jurečka – pozn. red.), tak i Pušky (David Puškáč) s Míšou (Michalem Střížem) hráli úžasně. Přinesli do hry to, co měli přinést. První dva nakonec dali i gól a otočili jsme to,“ pochvaluje si.

V 83. minutě vyrovnal pohotovou dorážkou Smola, a pak to přišlo. Právě Smola chytrým prostrčením vysunul Puškáče, který se trefil přesně k tyči a bylo vymalováno – 3:2 pro SFC. „Po vyrovnání jsem viděl Tomáše Smolu, jak bere z branky balon. Říkal jsem si, že je ještě čas a snad tam něco spadne. Kdyby zápas skončil 2:2, bod bychom po takovém průběhu brali také, ale byla by škoda nevyhrát. Devadesát minut jsme přehrávali mančaft, jakým je Hradec. Byli jsme jednoznačně lepší,“ soudí srbský snajpr ve službách Opavy.

Podzim zakončili Slezané se ziskem 31 bodů, což je výborný odrazový můstek do jarních bojů. „Před sezonou bych osobně po podzimu 31 bodů bral. Je to dobrý počet, ale když se podíváte na průběh zápasů, bylo tam pár utkání, které jsme mohli a možná i museli zvládnout lépe. Takový je ale někdy fotbal. Jen proto, že jste lepší, pokaždé nevyhrajete,“ mrzí Kuzmanoviće. „31 bodů je solidní číslo. Nějak podobně jsme měli i loni. Pokud zvládneme jaro se stejným počtem jako minule, věřím, že budeme v první lize,“ dodává.

S ostatními adepty na postup se Opava střetla venku. V Třinci urvala po skvělém finiši bod, v Českých Budějovicích a na stadionu Příbrami ale prohrála. Doma proti Hradci Králové už byli Slezané stoprocentní. „Přemýšlel jsem nad tím. Mrzí mě ty dva zápasy venku. Jak v Budějovicích, tak i v Příbrami jsme je měli jednoznačně zvládnout lépe. Prohráli jsme dva důležité zápasy, ale jak se říká, sezona se nevyhrává v derby zápasech, musíte zvládat i ty ostatní. České Budějovice i Příbram nás čekají doma a máme jim co vracet. Když zvládneme obě utkání, bude to paráda,“ pokračuje opavský útočník.

Ten dokonce v závěru podzimu nosil kapitánskou pásku a doma coby kapitán se svým týmem ještě neztratil ani bod. „S tím jsem moc spokojený, ale není to tou páskou,“ směje se. „Mrzí mě prohra s Příbramí, ale poslední tři zápasy jsme zvládli výborně,“ dodává. Bude nosit pásku i na jaře? „Nevím. Dostal jsem ji na poslední čtyři zápasy jako impulz, aby se něco změnilo. Možná nám to pomohl. Jak to bude na jaře, je věcí trenéra,“ vysvětluje Nemanja Kuzmanović.

Opavští fotbalisté ještě zůstávají v tréninkovém procesu. „Budeme trénovat ještě týden, pak máme na programu kondiční testy v Prostějově,“ popisuje. Pak už odstartuje dlouhá zimní příprava. „Na ni se strašně těším, a to tak moc, že ani nevím, jestli bude nějaká dovolená,“ povídá v dobrém rozmaru. „Ne, dělám si srandu. Jedu do Srbska za rodinou. Těším se, máme v plánu i hory. Budeme sice pořád makat, protože už na prosinec máme individuální plán a začínáme 4. ledna, ale těším se,“ uzavírá srbský borec.


sdílet