Start jara je tady! Slezský FC zahájí svou misi na půdě Sokolova

10. 3. 2018
Redakce

Opava – Konec ladění a příprav, jde se do ostré akce. První zápas jara se hlásí o slovo. Opavský tým se představí v nedělním dopoledni na hřišti Baníku Sokolov. Cíl Slezanů je jasný – urvat nějaký ten bodík.

Sokolovští stejně jako Opava k žádným velkým změnám v kádru nesáhli. Jedinou novou tváří je čtyřiadvacetiletý útočník Stanislav Vávra. Rodák z Kroměříže prošel brněnskou Zbrojovkou, Třincem a slovenským Šamorínem. Na kontě má osmačtyřicet prvoligových startů, ve kterých vstřelil čtyři branky.

Pavel Horváth, trenér Baníku a mimochodem kamarád našeho kouče Romana Skuhravého, má celkově kvalitní kádr. Bezesporu velkou hvězdou je gólman Petr Bolek, brankář s hlučínskou minulostí. Velkou kvalitou disponuje také exsparťan Petr Glaser.

„Sokolov má konsolidovaný kádr. Závěr podzimu mu vyšel výborně, nás nečeká lehké utkání,“ uvědomuje si opavský trenér Roman Skuhravý, který má pro Sokolov k dispozici kompletní kádr.

„V přípravě se nám vyhýbala zranění. Jsem rád, že mám nyní všechny hráče připravené na špičkách. Pro mě tak ale nastává velmi těžký úkol. Musím postavit co nejsilnější sestavu, což vzhledem k vyrovnanosti našeho kádru není jednoduché. Někdo bude určitě smutný,“ pokračoval opavský stratég.

Porovnání soupeřů v aktuální sezoně FNL
FK Baník Sokolov Slezský FC Opava
FK Baník Sokolov 8. pozice v tabulce 2. Slezský FC Opava
24 získané body 31
7 – 3 – 6 výhry – remízy – prohry 9 – 4 – 3
19:17 skóre 42:25

K tomu, na jaký herní styl v Sokolově vsadí, trenér řekl: „Zvládáme oba. To, s jakým budeme hrát v Sokolově, neprozradím. Ať si láme hlavu domácí kouč,“ pousmál se Roman Skuhravý.

Vzhledem k tomu, že Baník koučuje Pavel Horváth, je jasné, že Sokolovští mají výborné standardky. „Na ty si musíme dát pozor. Stejně jako na rychlou přechodovou fázi. V Sokolově chceme každopádně bodovat,“ dodává Skuhravý.

Zápas na sokolovské půdě má výkop v neděli 11. března od 11 hodin. Přímý přenos z něj přinese stanice ČT sport, alternativou je textový on-line přenos na serveru Onlajny.com.

Nedělní utkání Slezského FC v Sokolově bude jako hlavní rozhodčí řídit Karel Hrubeš. Na čarách mu budou asistovat pomezní Petr Blažej (AR1) a David Hock (AR2). Čtvrtým sudím je Pavel Rejžek.

Sestava Slezského FC

Stadion na mapě


sdílet