Jurečka nasměroval SFC k první jarní výhře. Nesmíme polevit, velí

12. 3. 2018
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

Sokolov – Jeho první střela na bránu, respektive hlavička skončila gólem. Opavský útočník Václav Jurečka prožil na sokolovském hřišti parádní start. Už po deseti minutách poslal Opavu do vedení, které po změně stran navýšil kapitán Nemanja Kuzmanović a Slezané porazili Baník v poměru 3:0.

„První gól týmu vždy pomůže. Teď jsme ho navíc dali brzo. Pak to chtěli přidat další a uklidnit se ještě víc, což se nám podařilo. Jsme rádi, že jsme jaro odstartovali tak dobře,“ pochvaluje si Václav Jurečka.

Ke skórování jej vyzval krásně nadýchaným centrem z levé strany opavský obránce Jan Žídek. „Bylo celkem štěstí, že jsem přeskočil stopera. Jsem rád, že mi to tam spadlo hned v prvním zápase. Snad na to navážu,“ doufá třiadvacetiletý útočník, který se trefil popáté v aktuálním ročníku Fortuna národní ligy.

Slezský FC předvedl na západě Čech velmi dobrý výkon. Hlavně ve druhé půli v Sokolově zcela dominoval. Na Jurečkův zásah totiž po změně stran navázal kapitán Nemanja Kuzmanović, který se trefil hned dvakrát a stanovil konečný výsledek utkání na 3:0 pro Opavu.

„Tři góly venku? To je super vizitka,“ pousmál se Jurečka. „Hlavně jsme po dlouhé době udrželi nulu vzadu. Jsme rádi a musíme v tom pokračovat,“ dodává Jurečka. Naposledy Slezané ve Fortuna národní lize udrželi čisté konto 9. září loňského roku, kdy doma přetlačili Pardubice.

Nyní to klaplo v Sokolově. Zdá se, že si mužstvo na systém se třemi obránci zvyklo. Defenzivu na půdě Baníku skvěle řídila zimní posila ze Znojma Jaroslav Svozil. „Trénujeme to v podstatě pořád. Sedá si to každým dnem,“ tvrdí rychlonohý fotbalista.

Opavská parta se tak po jednoznačném vítězství vrátila na samotnou špici druhé nejvyšší soutěže. Před třetím Třincem třímá tříbodový náskok, čtvrté Pardubice jsou o další bod zpět a páté České Budějovice už nabraly manko v podobě šesti bodů. „Je to dobré, ale nesmíme polevit. Druhá liga je vyrovnaná a může se stát cokoliv,“ varuje Jurečka.


sdílet