Skuhravý: Nejsme kapela, abychom pořád vyhrávali

16. 4. 2018
Redakce

Opava – Fotbalisty Slezského FC potkalo na jaře první klopýtnutí. Byť měli v derby s Třincem herní převahu, skórovali jen jednou. S houževnatým soupeřem tak nakonec remizovali 1:1. Jak zápas hodnotil opavský kouč Roman Skuhravý?

Jeho výběr měl v první půli solidní šance, jenže ani jednu z nich nevyužil. Na opačné straně ovšem udeřil Třinec, když se po centru Juřeny trefil hlavou Šumbera a poprvé na jaře odčaroval neprůstřelného Vojtěcha Šroma. „První poločas byl z naší strany dobrý. Byli jsme dominantní, jenom nám chyběly góly. Stál proti nám urputný soupeř, který čekal na svou příležitost, kterou jsme mu nakonec se štěstím nabídli,“ mrzí Romana Skuhravého.

Ten musel znovu sáhnout do základní sestavy, ve které chyběli vykartovaný obránce Jaroslav Svozil i záložník Pavel Zavadil. Změnilo se také rozestavení. Opava po delší době nastoupila vzadu se čtyřmi obránci. „I kdyby byl Jarda Svozil k dispozici, nastoupili bychom takhle. Třinec měl totiž v našich vzájemných zápasech s touto formací problémy,“ vysvětlil trenér Slezského FC.

A proč v sestavě scházel zkušený středopolař Pavel Zavadil? „Pavel nebyl v nominaci, protože měl od středy problém s lýtkovým svalem,“ prozradil Skuhravý. Mužstvo pod jeho vedením po změně stran srovnalo, když se po centru Jursy a nedůrazu Joukla probil k míči Hrabina a přesnou střelou k tyči vyrovnal na 1:1.

V závěru měl na hlavě vítězný gól Smola, ale nedokázal překonat Palečka. Pak z brejku zahrozili Třinečtí a za záchrannou brzdu musel vzít těsně před vápnem Pospěch, který k zemi složil Janošíka a vyfasoval červenou kartu. „Při této situaci mi zatrnulo. Soupeř měl dobrou standardku, naštěstí z ní nic nevytěžil,“ ulevilo se opavskému kouči.

„Zhruba od 70. minuty nám chyběl drajv. Žádné mužstvo nezvládne sezonu bez zakolísání. Vážím si toho, že máme bod. Koneckonců nejsme kapela, abychom vyhrávali každý týden,“ doplnil na závěr Roman Skuhravý, který teď se svými trenérskými parťáky bude hráče připravovat na nedělní duel ve Vlašimi.


sdílet