David Vavruška: Jsou to pro nás milionové body

16. 3. 2013
Redakce

Slezský FC si z Pardubic odvezl tři body poté, co obrátil nepříznivý stav utkání a díky brankám Mrázka se Zapletalem vyhrál na východě Čech 2:1.

„Utkání bych rozdělil do tří fází. Tomu začátku jsem nerozuměl. Jsme v kritické situaci, musí pod námi hořet tráva, máme bojovat o každý balón, ale do zápasu jsme vstoupili špatně,“ zahájil své hodnocení zápasu David Vavruška.

„To se nám může vymstít, navíc když víme, že nás dolů stahují určité kritické momenty. Nezvládáme důležité věci v pokutovém území,“ upozornil opavský kouč.

„Z toho úvodu jsem byl zklamaný a v kabině proběhla o přestávce bouřka. Mysleli jsme si, že se to zvedne, ale prvních pět minut druhé půle to bylo ještě horší,“ řekl trenér Slezského FC.

„V minulém utkání jsme si vypracovali mnoho šancí a dostali jsme gól z ničeho. Za dnešní klíčový moment považuji tu šanci, kdy hráč Pardubic přestřelil v dobré šanci branku. Jsem přesvědčený o tom, že kdyby domácí dali gól, tak jsme tu dnes nevyhráli,“ připomněl neproměněnou šanci domácího Hundáka opavský trenér.

„Kolem padesáté páté minuty se něco stalo, tým se o výsledek pral a chtěl tu něco vybojovat. Měli jsme i trochu štěstí, tentokrát se povedlo střídání. Tomáš Mrázek, který na hřiště přišel za zraněného Ficka, dal vyrovnávací gól. Lokša se zapojil do toho vítězného,“ řekl David Vavruška.

„Pro nás jsou to milionové body. Kdybych zde neuspěli, tak bychom se těžko zvedali,“ uzavřel hodnocení trenér SFC Opava.


sdílet