Slezský FC dnes přivítá soupeře ze Znojma

22. 4. 2013
Redakce

Opavský tým se ve středeční dohrávce 22. kola Fotbalové národní ligy střetne s týmem ze Znojma. Utkání se původně mělo odehrát 6. dubna, bylo však odloženo z důvodu nepříznivého počasí.

Trenér David Vavruška v rozhovoru pro zápasový zpravodaj řekl: „Moc dobře víme, co nás čeká za soupeře. Respektujeme sílu Znojma, které má našlápnuto k postupu, ale doma chceme uspět. Při určité konstelaci se dá porazit každý, ale musí to být z naší strany výkon na hranici možností a každý z nás se musí naprosto odevzdat tomu cíli.“

Slezský FC bude chtít Znojmu oplatit porážku z předchozího vzájemného zápasu. Domácí tým se v něm ujal vedení zásluhou svého nejlepšího střelce Vašíčka, pár minut po přestávce srovnal hlavou Partyš. Znojmo však následně udeřilo z protiútoku a zásluhou trefy Lacka získalo tři body.

Klub 1.SC Znojmo vznikl v roce 2001 sloučením dvou znojemských klubů. Jeho předchůdcem je Rudá Hvězda Znojmo, která byla založena roku 1953. Znojemský fotbal se po působení v nižších soutěžích dočkal úspěchu až po změně režimu, když v roce 1992 už jako SKPP Znojmo vyhrál tento tým Moravskoslezskou fotbalovou ligu. Ve druhé nejvyšší soutěži Znojmo vydrželo pouze dva roky, poté následoval pád do MSFL a po čtyřech letech i sestup do divize.

Od roku 2002 znojemský klub už pod novým názvem hrál opět MSFL a v roce 2010 se dočkal postupu do druhé ligy. V prvních dvou ročnících se mu podařilo v soutěži udržet, v této sezóně po angažování zkušeného trenéra Leoše Kalvody útočí na nejvyšší příčky.

Během zimní přestávky se ve Znojmě událo mnoho změn v kádru. Sigma Olomouc svého útočníka Václava Vašíčka poslala na hostování do prvoligové Jihlavy. Do stejného týmu zamířil také obránce Jan Šilinger. Odešel také mladý stoper Muamer Avdič, který nyní působí ve Zbrojovce Brno. Olomouc získala na přestup pravého obránce Ondřeje Sukupa, opačným směrem putoval na hostování talentovaný útočník Adam Ševčík. Nejvýraznější posilou se stal 34letý Marek Heinz, jenž hned ve svém prvním soutěžním utkání za Znojmo zaznamenal hat-trick. Bývalý reprezentant byl také vyhlášen nejlepším hráčem Fotbalové národní ligy za měsíc březen.

Mezi přednosti znojemského týmu patří také silná defenziva. V brance nastupuje spolehlivý sběratel čistých kont Vlastimil Hrubý. Obranu před ním řídí bulharský veterán Todor Yonov. Známé jméno v záložní řadě představuje Tomáš Okleštěk, jenž v roce 2007 získal s reprezentací do 20 let stříbrnou medaili na mistrovství světa. Vedle něj nastupuje také další hostující olomoucký hráč Radim Nepožitek, který před třemi lety odehrál 21 zápasů v dresu Slezského FC Opava.

Web soupeře: www.1scznojmo.cz


sdílet