Václav Zapletal: Musíme se z toho dostat vlastními silami

11. 4. 2013
Redakce

Václav Zapletal byl návštěvníky oficiálního webu Slezského FC označen za hráče, který v minulém měsíci podával za Opavu v zápasech Fotbalové národní ligy nejlepší výkony.

„Doufám, že to tak bude pokračovat, ale určitě tu je prostor pro zlepšení. Zápas se Zlínem byl dobrý, na Bohemians se nám všem nedařilo. Předtím v Pardubicích to taky z mojí strany i přes vstřelený gól nebylo ideální,“ upozornil opavský záložník.

K odložení zápasu se Znojmem Václav Zapletal řekl: „Měli jsme zraněné brankáře, takže nám to možná i přišlo vhod. Osobně bych samořejmě radši hrál soutěžní zápas, ale třeba nám ta pauza pomůže, to se uvidí v neděli.“

Tým náhradou za odložené utkání sehrál přípravný zápas v Třinci. „Bylo to vyrovnané utkání, dostali jsme brzy gól, potom jsme se dostali do vedení, ale před přestávkou jsme ještě inkasovali. Třinec hrál proti nám velmi dobře,“ popsal zápas bývalý hráč Zlína.

O víkendu měl vynucenou pauzu pouze Slezský FC, ostatní soupeři ve Fotbalové lize své zápasy odehráli. „Výsledky jsem ani nesledoval, v pondělí jsem to slyšel od kluků. Nemůžeme se na to ohlížet, musíme sami vyhrávat, abychom se z toho dostali vlastními silami a stoupali tabulkou,“ řekl Václav Zapletal.

V neděli se Slezský FC střetne s Karvinou, jejíž tým nově vede bývalý opavský trenér Josef Mazura. „Může to být naše výhoda, protože známe trenérovy metody. Určitě to bude zápas, ve kterém se spousta hráčů bude chtít vytáhnout. Doufám, že z toho střetnutí vzejdeme jako vítězové,“ uzavřel rozhovor Václav Zapletal.


sdílet