Slezský FC Opava čeká v neděli zápas ve Varnsdorfu

19. 4. 2013
Redakce

Opavský tým k zápasu 24. kola Fotbalové národní ligy odcestuje na sever Čech, kde se utká s Varnsdorfem.

Tým Davida Vavrušky bude chtít v tomto utkání získat tři body stejně jako v podzimním střetnutí, kdy Slezský FC zásluhou branek Kostelného, Metelky a Sedláčka zvítězil 3:0.

„Čeká nás týden pravdy, kdy během sedmi dnů odehrajeme tři klíčové zápasy. Tato série nám hodně napoví,“ řekl před nedělním utkáním trenér Vavruška.

Varnsdorf se musí v jarní části ročníku vypořádat s faktem, že mu byly odloženy tři zápasy. Výsledkem je nutnost odehrát 5 utkání během 17 dnů. Ve středeční dohrávce Severočeši porazili na domácím hřišti Pardubice 2:0.

Historie fotbalu ve Varnsdorfu sahá do roku 1907, kdy zde byl založen první klub. Varnsdorf dlouhá léta působil v nižších soutěžích, do třetí ligy postoupil v roce 1972. Druhou nejvyšší soutěž hraje tento klub od roku 2010.

Během zimní přestávky opustily tým dvě opory. Liberec získal obránce Jiřího Pimparu, do stejného klubu se z hostování vrátil brankář Přemysl Kovář, jenž nyní nastupuje v základní sestavě klubu z Gambrinus ligy.

Trenérem Varnsdorfu je Zdenko Frťala. Jako hráč působil v Trnavě, Slovanu Bratislava a také v Teplicích, kde odehrál sedm let v nejvyšší české soutěži. Své první trenérské kroky podnikal v roli asistenta Michala Bílka, jako hlavní trenér vedl Čáslav. Do Varnsdorfu přišel tento 43letý trenér v říjnu 2011.

Web soupeře: www.fkvarnsdorf.cz


sdílet