Dvacítka prohrála s Polskem

15. 8. 2012
Redakce

Přípravný zápas reprezentačních dvacítek mezi Českou republikou a Polskem toho divákům minimálně v první půli moc nenabídl. Hra byla oboustranně znehodnocena častými ztrátami balonu a vyložených šancí bylo jako šafránu.

Opticky možná byl o něco málo lepší domácí tým, avšak jedinou gólovku si vytvořili Poláci, když se Wszolek v českém vápně zmocnil míče, vystřelil a u tyčky připravený brankář Koubek perfektně vyrazil. Češi se dostali k několika náznakům, ale jinak se dá celkem spolehlivě říct, že sumář úvodního dějství je kompletní.

Druhá půle byla o něčem jiném. Ve dvaapadesáté minutě dostal parádní přihrávku Skalák a přehodil gólmana. Bohužel už o dvě minuty později zaváhal brankář Koubek a Poláci se štěstím srovnali. Rozhodující branka se urodila ve čtyřiasedmdesáté minutě. Wszolka česká obrana ve svém vápně vůbec nepokryla a přesná rána k tyči znamenala výhru hostů 2:1. „S naším výkonem ve druhém poločase moc spokojený nejsem. Vše bylo ovlivněno rozsáhlým střídáním,“ uvedl trenér naší dvacítky Jakub Dovalil.

Česko – Polsko 1:2 (0:0)

Branky: 52. Skalák – 54. Przybylko, 74. Wszolek. Rozhodčí: Proske – Machálek, Kotík. ŽK: Frýdek, Skalák – Kolodziejski, Szromnik. Diváci: 1816.

Česká republika: Koubek - Hála, Brabec, Polom (75. Simerský), Frýdek (46. Lutonský) – Petrák – Mareš (46. Masopust), Lácha (65. Nešický), Skalák, Tusjak – Hadaščok (46. Němec). Trenér: Jakub Dovalil.

Polsko: Szumski (46. Szromnik) – Pazio, Kolodziejski, Tadrowski, Kielb (71. Bobek) – Wszolek (86. Kopcinski), Drewniak, Piekarsi, Bereszynski (55. Zurek) – Szuoch (46. Kaminski), Przybylko (90. Kotus). Trenér: Wladyslaw Zmuda.


sdílet