Martin Neubert: V srpnu se chci zapojit do tréninku s týmem

19. 4. 2013
Redakce

Opavský útočník Martin Neubert byl na konci ledna vyřazen ze hry poté, co si na tréninku přetrhl křížový vaz v koleni. Před necelými dvěma měsící podstoupil operaci a nyní rehabilituje po zranění.

„Včera jsem byl na kontrole a vypadá to dobře. Koleno drží, což je to hlavní,“ říká vytáhlý útočník.

„Rehabilituji doma v Chuchelné, kde se mi dobře věnují. Chtěl bych tímto všem poděkovat, ať už primářům Borunskému a Nedvědové a také všem sestřičkám. Starají se o mě výborně,“ tvrdí Martin Neubert.

Vážné zranění se tomuto hráči přihodilo během zimní přípravy Slezského FC, do níž se zapojil po návratu z hostování ve Frýdku-Místku. Jeho boj o místo v kádru pro jarní část sezóny začal nadějně, v prvním přípravném utkání se trefil proti Žilině. Poté však přišla krutá zpráva.

„Byl jsem z toho hodně špatný, první dny byly nejhorší,“ vzpomíná 24letý hráč. „Pak jsem si ale řekl, že už s tím nic nenadělám a musím se dívat dopředu. Nic jiného mi nezbývá,“ poznamenává Martin Neubert.

Toto zranění jej navíc potkalo už podruhé v kariéře. „Tři roky zpátky se mi stalo to stejné. Až teď jsem zjistil, že vaz se špatně chytil a celou tu dobu jsem to neměl v pořádku. Věřím ale, že teď už to bude v pohodě,“ tvrdí opavský útočník.

„Musím teď posilovat a cvičit. Čekám, až vaz v kolenu sroste. Musím být trpělivý,“ říká Martin Neubert a dodává: „Na konci srpna bych se mohl zapojit s týmem do tréninku, do té doby mě čekají měsíce individuální přípravy. Rozhodně nemá cenu nic uspěchat, což jsme viděli na příkladu Václava Svěrkoše.“

Tento útočník, který má v Opavě smlouvu do konce kalendářního roku 2013, v době své absence drží palce spoluhráčům v roli diváka. „První domácí zápas jsem zmeškal, protože jsem byl po operaci. Na utkání se Zlínem jsem už byl, kluci předvedli moc dobrý výkon a doufám, že takto zvládnou i všechny zbývající zápasy v sezóně,“ uzavírá rozhovor Martin Neubert.


sdílet