Jan Pejša: Standardní situace máme dobře zažité

20. 4. 2013
Redakce

Starší dorostenci Slezského FC porazili Slovácko 3:2. První opavskou branku zaznamenal Adam Rolný, další dva góly přidal Pavel Macíček.

Jan Pejša, který tým SFC Opava U19 vede společně s Vladimírem Skalbou, utkání zhodnotil takto: „Dnes jsme hráli s kvalitním, fotbalovým soupeřem. Musíme uznat, že v první půli nam pohyblivost a aktivní hra hostujících hráčů činila problémy.“

„Naštěstí se nám hned v úvodu utkání podařilo dát z rychlého protiútoku gól. A také díky standardním situacím, které nás zdobí skoro každý zápas, jsme dokázali dnešní utkání vítězně zvládnout,“ řekl trenér.

Ke dvěma úspěšně zahraným rohovým kopů Jan Pejša dodal: „Standardní situace máme nacvičené a dobře zažité. Jsme rádi, že se nám to daří přenést do zápasů.“

„Co se týče individuálních výkonů, tak bych chtěl bych vyzdvihnout Petra Uvíru. Zatím podle mě předvedl svůj nejlepší zápas. Doufám, že se mu na něj podaří navázat i v dalších utkáních, což by bylo velmi přínosné pro tým,“ řekl na adresu útočníka trenér týmu U19.

Slovácko v závěru utkání snížilo na rozdíl jedné branky způsobem, který vyvolal debatu o tom, zda míč přešel brankovou čáru. „Můžeme polemizovat o tom, jestli to byl gól nebo ne. Nejvýmluvnější byl fakt, že soupeř vůbec neprotestoval, když jsme míč odvrátili. Sami jsme z toho byli překvapení,“ poznamenal trenér.

„Po obdrženém gólu byl ten závěr hektický. Naštěstí jsme si to už dokázali pohlídat a dotáhli to do vítězného konce,“ uzavřel hodnocení Jan Pejša.


sdílet