Souhrn víkendových zápasů mládeže

29. 4. 2013
Redakce

Přehled utkání, které o víkendu odehrály mládežnické týmy Slezského FC Opava.

Dorostenci

U19: FK Teplice – SFC Opava 0:3 (podrobnosti)
Branky SFC: Dřizgevič 2, Rolný.

„Do utkání jsme vstoupili aktivně a jen vlastní vinou jsme se neujali vedení dříve. To se nám povedlo díky penaltě nařízené po faulu na Uvíru. Soupeř poté převzal iniciativu, přesto jsme si vypracovali několik vyložených šancí. Poté, co jsme přečkali šanci domácích, jsme skórovali po spolupráci Uvíry s Rolným. V závěru se nám povedlo střídání, Kubalák vybojoval přímý kop, který proměnil v gól Dřizgevič. Teplicím jsme tak vrátili prohru z podzimní části sezóny,“ řekl po utkání trenér Vladimír Skalba.

U17: SK Hanácká Slavia Kroměříž – SFC Opava 0:1
Branka SFC: Šujan.

U16: SK Hanácká Slavia Kroměříž – SFC Opava 2:5 (podrobnosti)
Branky SFC: Berger 2, Adamovský, Rybenský, Kirschner.

Trenéři Radomír Hlaváč a Petr Deseyve zhodnotili zápas takto: „Dnes jsme byli po celé utkání lepším mužstvem a zaslouženě v něm zvítězili. Mrzí nás jen, jakým způsobem inkasujeme branky a neproměňujeme příležitosti, které si vytvoříme, kdy buď pokazíme finální přihrávku, nebo samotné zakončení. Chybí nám v těchto situacích větší kvalita provedení. To jsou detaily, na kterých musíme v tréninku dále pracovat a zlepšit se v nich.“

Žáci

U15: SK Sigma Olomouc – SFC Opava 3:0 (podrobnosti)

„Prvních deset minut byli mnohem aktivnější domácí, ale do žádné větší šance se nedostali. My jsme naopak byli ustrašení a báli se hrát. V dalším průběhu se hra vyrovnala. Přišly i dobré příležitosti pro vstřelení branky na naší straně, ale proměnit se je nepodařilo. Naopak domácí po nedůrazu před brankou, a trochu i se štěstím, vstřelili první gól zápasu. Chvíli poté vsítili druhý gól po nedůslednosti uprostřed hřiště,“ řekl po zápase Jan Doseděl.

„Ve druhém poločase byli domácí lepším týmem, i když se nedostávali příliš do zakončení. My jsme však už nebyli příliš schopni ohrozit domácí branku, hlavně kvůli malému sebevědomí v individuální práci s míčem, aktivitě a chtění hrát,“ dodal trenér SFC Opava U15.

U14: SK Sigma Olomouc – SFC Opava 4:0 (podrobnosti)

Radim Maloch zhodnotil utkání takto: „Nastoupili jsme proti jednoznačně nejsilnějšímu týmu soutěže, přestlo jsme se nezalekli a dokud nám vydržely fyzické síly, tak jsme byli Sigmě vyrovnaným soupeřem.“

„Zejména první poločas byl z naší strany výborný, odehraný v maximálním nasazení a koncentraci. Bohužel po patnácti minutách jsme vlivem únavy začali dělat chyby a Sigma se dostala k více šancím a také čtyřem gólům. Z toho byly dva z penalt, které byly zbytečné. Ovšem bez ohledu na výsledek jsme dnes podali dobrý výkon, kluci zápas poctivě odmakali a potvrdili si, že se dá hrát i s tak těžkým soupeřem,“ poznamenal asistent trenéra SFC Opava U14.

U13: SFC Opava – FC Vítkovice 1919 8:5 (podrobnosti)
Branky SFC: Souček 2, Červeňák, Fadrný, Fusek, Katschmarz, Fusek, Koschatzký.

Hodnocení trenéra Jana Hrušky: „Dnes mě velmi překvapil soupeř. Nedarovali nám nic zadarmo a myslím, že takhle nakopáno jsme už dlouho nedostali, jestli vůbec někdy. Nechci tím říct, že by se hrálo nějak zákeřně, ale důrazně tedy rozhodně. Navíc jsme výsledkově nestačili ve dvou mini utkáních, kdy nás soupeř opticky přehrával. Tentokrát nám chyběla kvalitní první přihrávka. Ztráceli jsme mnoho míčů a soupeř se proto dostával snáze na naši polovinu. Zbytečně jsme sami sebe přivedli pod tlak.“

„Na druhou stranu jsem rád, že jsme si to zažili. Příští týden jedeme do Olomouce, kde nás čeká asi nejlepší zápas sezony. Tak je dobře, že budeme nohama na zemi. Z individualit bych za dnešní výkon pochválil Filipa Součka. Smeknout ale také musím před výkonem vítkovického brankáře, který vychytal snad víc, než se dalo,“ dodal trenér SFC Opava U13.

Mladší žáci U13 minulou středu sehráli utkání s Třincem, který porazili 13:3. Podrobnosti a hodnocení trenéra naleznete zde.

U12: SFC Opava – FC Vítkovice 1909 5:4
Branky SFC: Stuchlík 2, Gorčica, Dušek, Guzan.


sdílet